LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Peter Jihdes oväntade avhopp – då lämnar han tv-rutan

13 nov, 2017 
AvLinda-Marie Nilsson
Peter Jihde har lett flera av de största programmen i svensk tv genom åren. Nu funderar programledaren på att lämna tv-rutan.
Annons

Programledaren Peter Jihde, 46, har lett allt från “Idol” till “Nyhetsmorgon” i TV4 och tidigare även arbetat som sportjournalist på SVT. I morgon, tisdag, leder han “Diabetesgalan” i TV3.

Men trots alla jobb så överväger tv-profilen nu att lämna rutan. Till sommaren går Peter Jihdes kontrakt med TV4 ut. Och för Aftonbladet avslöjar programledaren nu att han överväger att hoppa av tv-karriären, för att i stället satsa på en yrkesbana inom idrottsvärlden.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Tänk att få vara ansvarig för all kommunikation eller information i ett av Sveriges största idrottsförbund, antingen med en boll eller med en puck. Se till att kulturen, både inåt och utåt, vilka ord man använder, förbättras från där det är i dag. Det skulle vara en jätterolig utmaning. Jag vill förändra svensk idrott, säger han till tidningen.

Annons

I samma intervju får Peter Jihde också frågan “Du funderar på att lämna tv-världen?”, varpå han svarar:

– I så fall ja. Att få ut spelarnas egna budskap och göra attityden i de här förbunden eller förbundet jäkligt bra, säger han.

Peter Jihde är just nu aktuell med “Diabetesgalan”, som sändas 20.00 i morgon, tisdag, på TV3, Viaplay och Viafree.

Foto: IBL

 

Annons