LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Peter Jihdes nya uppdrag – leder TV3:s nya satsning

27 sep, 2017 
Malin Ljung
TV4-profilen Peter Jihde har fått ett nytt uppdrag – på TV3.
Annons

Programledaren Peter Jihde, 46, är en av TV4:s starkaste profiler sedan tio år tillbaka. Han leder Nyhetsmorgon, men syns även på sporten och har varit programledare för Idol.

I höst kommer han dock synas i en helt annan tv-kanal, nämligen TV3. Anledningen är att han ska leda Sveriges första diabetesgala.

– Det känns som den mest betydelsefulla uppgift jag gjort i tv. Att missionera om den här sjukdomen har varit en stor del av mitt liv de senaste fem åren, då jag fick den. Att nu få möjligheten att jobba med den, trots att det är på min lillebrors kanal och inte på min egen, det är ett privilegium, säger Jihde till Aftonbladet.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Den folkkära programledaren drabbades själv av typ 1-diabetes för fem år sedan, och ägnar nu en stor del av sitt liv åt att dokumentera på sociala medier om hur det är att leva med diabetes. Att han nu ska få leda Sveriges första tv-gala för sjukdomen ser han som otroligt roligt.

Annons

– Jag fick informationen i våras att MTG och Diabetesförbundet hade bestämt sig för att ta varandra i hand och informera Sverige om den här sjukdomen som allt fler får och väldigt många har. Så jag var egentligen åskådare från början och blev glad när jag fick frågan och glad över att TV4 lånar ut mig för en kväll och TV3 lånar in för en kväll. Tv-kanalerna ser över det här och hjälps åt mot en sjukdom. Jag tycker det är skitfint, säger han.

TV4-tittare behöver dock inte oroa sig för att Peter Jihde kommer försvinna för gott från kanalen.

– Det kommer inte inverka på ordinarie jobb, utan det kommer gå bra att sköta bägge uppgifterna. Nyhetsmorgon vill jag inte missa. Jag trivs så bra.

Diabetesgalan kommer gå av stapeln den 14 november.

FOTO:  Ibl

Annons