TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Efter lögnen – Tilde stoppar Jihde i direktsändning: "Sluta!"

09 maj, 2018 
Malin Ljung
Under onsdagens direktsändning av TV4:s Nyhetsmorgon gjorde Peter Jihde en kort comeback. Men han inledde sin medverkan med en liten lögn som fick Tilde de Paula att stoppa honom: "Sluta!", utbrast hon.
Annons

Idag är det Gamla vänners dag, en dag då man uppmuntras att ta upp gamla bekantskaper. Något som programledarna Tilde de Paula Eby och Sebastian von Sivers Haage anammade i onsdagens direktsändning. De passade nämligen på att bjuda in en gammal tittarfavorit i sändningen – nämligen Peter Jihde som tidigare i år lämnade TV4 för MTG.

Deras samtal började dock med en liten vit lögn från den tidigare programledarens.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Kompis! Peter! Hej! Sitter du där och göttar dig i solen?, frågar Tilde glatt.

– Ja det gör jag, med hörlurar, så ni ska höra mig eftersom solen är så stark. Det är svårt för ljudet transportera sig hela vägen till Stockholm härifrån Bali.

– Sluta, du är inte på Bali, du är i Köpenhamn, utbrister Tilde.

– Ja men det är ungefär samma sak nu, ler Peter Jihde.

Just nu befinner han sig i Köpenhamn där han är en av TV3:s stora profil som bevakar av hockey-VM. Men han tog sig tid att snacka med sin tidigare parhäst och bästa vän på TV4.

Annons

Sebastian von Sivers Haage passade även på att fråga om Peter Jihdes nya liv efter att ha lämnat TV4, om det är glassigare:

– Verkligen mycket bättre. Jag sover på mornarna, sätter mig och äter min frukost, tittar på er och minns vår vänskap som  inte är gammal, jag tycker den är ny, men ni är på ett gammalt jobb för mig. Så jag tycker fortfarande mycket om er. Men lite lugnare är det, det måste jag säga, säger Jihde och fortsätter:

– Jag saknar er mycket.

Sebastian, som inte hann jobba med Peter Jihde framför kameran, erkänner att han har sin företrädare som en inre målbild när känslorna blossar upp i skarpa ögonblick.

– Jag önskar rätt ofta när jag blir lite så där nervös i direktsändning “tänk om jag vore Peter nu, då hade jag kunnat sköta det så grymt”. Så du är sjukt saknad av mig Peter, det ska du veta.

– Detsamma Sebastian, det är bara att ta på ett par solgaslögon och headset så är du trygg bakom din mask, skojar Jihde.

Tilde de Paula Eby kan inte hålla känslorna tillbaka i slutet av samtalet och avslutar samtalet med:

– Älskar dig Peter, puss puss, säger hon och sammanfattar sedan med meningen:

– Retsticka! Det har han alltid varit, haha.

FOTO: TV4, Ibl

Annons