Peter Jihdes dotter Mollie hyllas efter nya bilden

29 jun, 2019 
AvSarah Mansouri
Peter Jihdes äldsta dotter Mollie har vuxit upp och har börjat övningsköra med sin pappa. På Instagram hyllas hon nu av pappans följare.
Annons
TV4-tittarnas glädje över ersättaren i Efter fem: ”Passar utmärkt”
TV4-tittarnas glädje över ersättaren i Efter fem: ”Passar utmärkt”

Peter Jihde, 47, blev först känd för svenska folket som programledare i sportsammanhang för SVT. Efter flera år där gick han över till TV4 och gav sig på en annan typ av journalistik när han tog sig an rollen som programledare för Idol 2007. Några år senare gick han över till Nyhetsmorgon där han var i lag med Tilde de Paula, 46.

Det var i början av förra året som Peter sa adjö till TV4 för att gå över till Nordic entertainment group där han bland annat fokuserat på Diabetesgalan och dokumentären Leva utan att dö – en serie om diabetes.

Under våren har tv-profilen varit aktuell med nya programmet På gränsen med Peter Jihde,  där programledaren åker till USA och möter personer vars åsikter är på gränsen till vad som är acceptabelt i Sverige.

Privat har Peter Jihde fått genomlida en hel del. 2012 fick han diagnosen diabetes typ ett och hamnade i en depression, vilket ledde till en äktenskapskris med hustrun Karin, 46. Genom parterapi kunde dock makarna ta sig igenom den tuffa perioden tillsammans.

Annons

”Före och efter”

Karin är själv journalist och PR-konsult och det var 2008 som hon gifte sig med sin kärlek under en liten ceremoni på Gotland. Bara fyra personer var med under själv vigseln.

Peter Jihde har sedan karriärens start varit väldigt hemlighetsfull när det kommer till kärleks- och familjelivet. Samma år som han gifte sig, skrev Aftonblandet  att kärleksförhållandet mellan Peter och Karin först bekräftats genom flera ögonvittnen under Melodifestivalen 2006. Det var nämligen då som paret öppet visade sina känslor för varandra för första gången.

Förlovningen blev offentlig när Karin och Peter kom med varsin ring på fingret på TV4-galan Våra eldsjälar senare samma år.

Sedan de blev äkta makar har de fått två döttrar tillsammans Alice, 10, och Amanda, 8. Från sitt tidigare äktenskap med Sarah Grapenfelt, 43, har Peter även äldsta dottern Mollie som har hunnit fylla 16 år och som alltså blivit tillräckligt gammal för att börja övningsköra.

Annons

På Instagram delade nyligen Peter Jihde med sig av en selfie tillsammans med sin dotter där de står vid en bil med övningskör-skylten på.

”Före och efter premiären. Tack Mollie”, skriver Peter till bilden.

Peter Jihde övningskör med äldsta dottern Mollie Grapenfelt Jihde

Flera följare hyllar nu bilden och ger framför allt stöttande ord till Mollie för övningskörningen:

”Heja Mollie, du är bäst”

”Toppen Mollie!!”

”Viken stjärna! Grymt Mollie”

FOTO:

Annons