TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Peter Jihde nära dö – räddades av frun

29 sep, 2017 
AvLinda-Marie Nilsson
I somras var Peter Jihde nära att dö på grund av sin diabetes. Nu berättar programledaren om hur hans fru räddade hans liv. – Livet kan ju ta slut varje kväll, säger han.
Annons

TV4-profilen Peter Jihde, 46, har levt med typ 1-diabetes sedan 2012 och tvingas varje dag kämpa med sin sjukdom. För programledaren som i november ska leda ”Diabetesgalan”, är rädslan för döden ständigt närvarande. Om han inte hela tiden håller koll på sin blodsockernivå och medicinerar korrekt, kan det få katastrofala följder.

– Du behöver aldrig tänka på din blodsockerkurva, för din kropp kan reglera den själv, medan jag måste göra det manuellt och träffa rätt varje dag. Annars dör jag, säger han till Aftonbladet.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Och så sent som i somras höll det på att gå riktigt illa för Peter Jihde. Programledarens blodsocker sjönk och hans fru, Karin Jihde, 44, tvingades hjälpa sin man akut.

– Jag blev räddad till livet av min hustru, med både våld och med mjölk och honung och allt möjligt. Det där är ju en vanlig händelse för en diabetiker. Livet kan ju ta slut, varje kväll, om blodsockret blir för lågt, säger Peter Jihde.

Annons

Den här gången gick det bra. Men om en diabetiker inte lyckas höja sitt blodsocker i tid, kan det resultera i att personen blir medvetslös och genast måste komma till sjukhus.

– Jag lägger mig ibland med ett lite för lågt blodsocker, eller farligt nära för lågt, men tänker inte på att det kanske är sista kvällen man lägger sig. Det är som det är. På de premisserna lever jag, säger Peter Jihde.

“Diabetesgalan” kommer gå av stapeln den 14 november, det vill säga Världsdiabetesdagen, på Grand Hôtel i Stockholm och sänds live på TV3, Viaplay och Viafree.

Foto: IBL, Instagram

Annons