Peter Dalles nya lycka efter uppbrottet från Victoria Heleander

Peter Dalles nya lycka efter uppbrottet från Victoria Heleander

Peter Dalle kan se tillbaka på några tunga år som innehållit både uppbrott och ekonomiska bakslag.
Men nu har det vänt!
Peter Dalle om när han och dottern var sjuka i Covid-19
0:32

Efter reklamen: Peter Dalle om när han och dottern var sjuka i Covid-19

(0:32)

Slå på ljud

Han är känd för sin skarpa humor. Men de senaste åren har bjudit på mer moll än dur för skådespelaren och regissören Peter Dalle, som fyller 66 år.

År 2015 hittade han kärleken på nytt i den 18 år yngre Victoria Heleander. Men efter sex år tillsammans bekräftade Dalle för Hänt i december förra året att han var singel. Dalle berättade vidare att dejtinglivet då var snudd på obefintligt.

Några månader senare gästade han podcasten Nemo möter en vän där han utvecklade sina tankar kring uppbrottet och hur det är att att leva ensam.

– Jag lever ett väldigt ensamt liv. Det är någonting som jag har valt. Jag har märkt, ju äldre jag blir, att ju mer ensam jag gör mig desto ensammare blir jag. Jag mår dåligt när jag tänker på mig själv och hur inkapabel jag varit på att ta hand om mig själv, sa han.

– Det är väl fasen att jag inte kunde ha någon bra relation med någon kvinna eller att jag inte kunde vara tillfreds med saker och ting. Jag är illa lämpad på något vis för samvaro. Det är en fördel i yrket och en nackdel privat.

Dalle: Har gjort min sista långfilm

Men även i yrkeslivet har Peter Dalle stött på motgångar. Han senaste biofilm Tills solen går upp, med svenska stjärnor som Mikael Persbrandt och Helen Sjöholm i rollerna, blev inte alls den succé man hoppats på. Delvis på grund av covid-restriktionerna.

– Hade vi vetat vad vi vet i dag så hade vi inte gått upp i år heller för det har varit en katastrof. Den har dykt helt. Folk går inte på bio. Jag förlorar ju massa pengar. Jag har levt på det som skulle vara pensionspengar, som jag haft i fonder under ett och ett halvt år, sa Peter Dalle i podcasten, och förklarade vidare att hans senaste långfilm också ser ut att bli hans sista på bio.

Peter Dalle regisserar nya tv-serien Familjen Andersson

Efter några tuffare år har det vänt för Peter Dalle. Just nu regisserar han nya tv-serien om Sune och hans familj.

Karin Törnblom/TT

Peter Dalle regisserar nya tv-serien om Sune

Men efter alla bakslag har det till viss del vänt för Dalle. I höstas blev det klart att han tar sig an en av Sveriges mest älskade barnboksfigurer. Dalle kommer regissera den nya tv-serien om Sune och hans familj.

– Jag ser fram emot att göra en bred humorserie för alla åldrar. Med karaktärer som är både underhållande, intressanta och ibland inte så lite knäppa, sa Peter Dalle i samband med att nyheten släpptes.

Inspelningarna har dragit igång och nyligen berättade Dalle mer om serien som kommer att lägga större fokus på de vuxna karaktärerna.

– Boken jag läste handlade nästan bara om Sune och föräldrarna var perifera. Här skulle jag nästan säga att det är tvärt om. Det handlar mycket om Karin och Rudolf och deras vuxenkontakter, vad som sker på deras arbeten och vilka grannar de umgås med, säger han till TT.

Han förklarar att det krävs allvar för att göra komedi.

– I serien mår de verkligen dåligt när de mår dåligt och de älskar varandra, det var väldigt viktigt för mig att man tror på det. Annars orkar man inte se 20 avsnitt,

Familjen Andersson kommer sändas på SVT hösten 2023. Utöver den första säsongen som regisseras av Peter Dalle, är det planerat för ytterligare en säsong.

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN