LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Peter Dalles gripande ord om ensamheten – livet efter skilsmässan

27 dec, 2023 
Linn Seipel
peter dalle
Peter Dalle är ständigt aktuell i nya skådisroller, men ligger lågt när det kommer till kärlekslivet.
– Ju äldre jag blir, ju mer ensam gör jag mig, berättar han i en ny intervju med Allers.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Renée Nyberg och David Hellenius visar upp kärleken – finns det någon konkurrens hemma?Brand logo
Renée Nyberg och David Hellenius visar upp kärleken – finns det någon konkurrens hemma?

Skådespelaren Peter Dalle har synts i en mängd prestigefulla roller över åren. Just nu är han aktuell som karaktären Leffe i David Hellenius och Edward af Silléns nya film Ett sista race, som har biopremiär på juldagen.

Peter Dalle om ensamheten – efter skilsmässan

Han är också en framgångsrik författare och regissör, så när det kommer till karriären går det ingen nöd på Dalle. Däremot verkar det desto skralare när det kommer till kärlekslivet.

– Som författare sitter man och skriver mycket på egen hand. Sedan kan det ju vara så att ju äldre jag blir, ju mer ensam gör jag mig, och desto ensammare blir jag. När man inte är i ett förhållande är det inte lika roligt att exempelvis laga mat bara till sig själv, sade han nyligen i en intervju med Allers.

Peter Dalle med dottern Eira och bonusdottern Hanna.
Peter Dalle med dottern Eira och bonusdottern Hanna.

Peter Dalles julglädje med dottern Eira: ”Vill ge henne något extra”

Dalle har dock till sin stora glädje dottern Eira, som han fick med exfrun och tillika skådespelaren Gunnel Fred. Eira firar han gärna jul med, även om det inte riktigt blir som när hon var liten.

– Det är ju barnens högtid och är inte samma sak när hon är vuxen. Förr bakade vi pepparkakor och lussekatter, gjorde julgodis och pyntade massa hemma. Men sådant blir det inget av längre. Däremot firar vi alltid jul ihop. Då lagar vi god mat och byter julklappar med varandra. Det ska egentligen vara något enkelt, men brukar bli så att jag gärna vill ge henne något extra, säger Dalle i samma intervju med tidningen.

Relationen till exfrun Gunnel Fred och yngre kärleken Victoria Heleander

Giftermålet med Gunnel har genom åren varit väl omskriven, då deras relation tog många uppmärksammade vändningar.

– Vi hade ett på- och av förhållande. Vi umgicks i många år, då folk tyckte att vi var ett par, men inte var ett kärlekspar. Vi bodde inte ihop egentligen, utan hade lägenheter väldigt nära varandra. Vi skilde oss mycket tidigare än vad folk har förstått, men fortsatte att umgås, ha middagar och så där. Vi trivdes bra tillsammans, har Gunnel Fred tidigare berättat för Expressen.

Dalle fann dock 2015 kärleken på nytt, då i den 18 år yngre Victoria Heleander. Men efter sex år tillsammans bekräftade Dalle för Hänt vid 2021 att de hade gått skilda vägar och att dejtinglivet var snudd på obefintligt.

FOTO: Andreas Bardell/Aftonbladet

Annons