LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Peter Dalle väljer ensamheten – därför isolerar han sig: ”Ju äldre jag blir...”

16 nov, 2023 
Peter Dalle har en lång och gedigen skådespelarkarriär.
När det kommer till privatlivet spenderar han mest tid med dottern Eira.
Men annars är väljer han att vara ensam, nu berättar Peter om den självvalda ensamheten.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Peter Dalle om när han och dottern var sjuka i Covid-19Brand logo
Peter Dalle om när han och dottern var sjuka i Covid-19

Den folkkära skådespelaren Peter Dalle, 66, är en av Sverige mest älskade och hyllade skådespelare och regissörer. Han har flera storslagna produktioner och succér på sitt cv, bland annat Lorry, Yrrol och Vår tid är nu. Filmer och serier där han både varit framför och bakom kameran.

Peter Dalle om stora lyckan med dottern Eira

En av hans roller på senare år är köksmästaren Stig ”Stickan” Backe i succéserien Vår tid är nu på SVT. En roll som har betytt väldigt mycket för honom.

– Att serien är så välskriven är en stor anledning till framgångarna, och populariteten bland både unga som gamla. Suzanne Reuter och jag fick frågan samtidigt om vi ville vara med och det kändes som ett självklart svar för oss båda. Min dotter Eira tittade på Vår tid är nu med mig och gillade den verkligen. Hon bänkade sig till och med när serien sändes på tv, i stället för att streama i efterhand någon gång, vilket inte precis hör till vanligheterna i den generationen, säger Peter i en ny intervju med Allas.

Annons

Peter och dottern Eira, som han fick tillsammans med sitt ex Gunnel Fred, är väldigt nära. Dottern och han spenderar en hel del tid tillsammans och relationen värderar han högt. Men bortsett från tiden med dottern så spenderar Peter väldigt mycket tid ensam, något som är självvalt.

– Som författare sitter man och skriver mycket på egen hand. Sedan kan det ju vara så att ju äldre jag blir, ju mer ensam gör jag mig, och desto ensammare blir jag. När man inte är i ett förhållande är det inte lika roligt att exempelvis laga mat till bara sig själv.

Peter Dalle väljer ensamheten – därför isolerar han sig

Peter Dalles senaste romantiska relation var med den 18 år yngre Victoria Heleander. Men efter sex år tillsammans bekräftade Dalle för Hänt vid 2021 att de hade gått skilda vägar och att dejtinglivet var snudd på obefintligt.

– Jag lever ett väldigt ensamt liv. Det är någonting som jag har valt. Jag har märkt, ju äldre jag blir, att ju mer ensam jag gör mig desto ensammare blir jag. Jag mår dåligt när jag tänker på mig själv och hur inkapabel jag varit på att ta hand om mig själv, har Dalle tidigare sagt i podcasten Nemo möter en vän.

FOTO: Johan Jeppsson/TT

Annons