LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Persbrandts hårda känga till Robert Gustafsson

23 maj, 2017 
Malin Ljung
Robert Gustafsson lämnade hastigt och lustigt rollen som Hasse P i "Tårtgeneralen". Motiveringen var att manuset inte höll måttet. Hans ersättare Mikael Persbrandt passar nu på att dela ut en hård känga till Gustafsson.
Annons

Det var under måndagen som den folkkära skådespelaren Robert Gustafsson, 52, plötsligt lämnade beskedet att han hoppar av filmatiseringen av Fredrik Wikingssons, 43, och Filip Hammars, 42, “Tårtgeneralen”. Inspelningen skulle dra igång inom en snar framtid, men Gustafsson drog sig ur i sista sekund med motiveringen:

”Då filmmanus inte nått upp till en tillfredställande nivå har Robert Gustafsson nu valt att tacka nej till produktionen och till att gestalta huvudrollen som Hasse P (Tårtgeneralen)”, skrev hans bolag i ett pressmeddelande.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Enligt samma uttalande framkommer det att beslutet inte på något sätt varit lätt för honom.

”Robert låter hälsa att det är med vemod han fattat detta beslut eftersom boken är en favorit och att historien om excentrikern Hasse P/Tårtgeneralen ligger honom varmt om hjärtat samt att han har sett fram mot ett roligt samarbete med Filip & Fredrik”.

Men säg den olycka som varar för evigt. För under måndagskvällen presenterades Gustafssons ersättare – ingen mindre än Mikael Persbrandt, 53. Och han passade omedelbart på att skicka en syrlig pik till Gustafsson.

Annons

”Apropå #tårtgeneralen. Jag hörde att nån tyckte manuset ”inte höll tillräcklig nivå”?! Jag kan konstatera att denna historia om den svenska småorten, dess befolkning och deras drömmar och den alldeles förtrollande Hasse P med sin sorg och sitt vemod och sin kamp för livet, trollband mig för tre år sedan. Nu har vi äntligen tid att filma den”, skriver Persbrandt på Instagram.

Samtidigt jublar fansen över huvudrollsbytet.

“Oj, snacka om uppbyte! Detta kan bli riktigt, riktigt bra!!”, skriver en person.

“Det kommer bli succé”, skriver en annan.

FOTO: Ibl

Annons