Pernilla Wahlgrens stora livsförändring – för barnens skull

Pernilla Wahlgrens livsförändring för barnen

Nu när nästan alla barn flyttat ut börjar Pernilla Wahlgren fundera på att flytta ifrån huset på Lidingö.
– Jo, men inom en snar framtid kommer det nog att ske, berättar hon för Hänt.

Pernilla Wahlgren, 52, är en av våra mest folkkära artister i dag. Med tv-programmet Wahlgrens Värld på Kanal 5 har vi kommit hela familjen Wahlgren ännu närmare och fått se hennes starka band till alla sina barn.

Pernilla bor i en villa på Lidingö dit hon flyttade 2012 från ett ännu större hus. Det förra var på 350 kvadratmeter och hon ville ha mindre, men också sjöutsikt och mindre trädgård att ta hand om. Nu är tre av de fyra barnen utflugna och de är bara Theo, 13, som bor kvar hemma hos mamma.

Bianca flyttade hem

I januari tidigare i fjol köpte dottern Bianca Ingrosso, 25, sig en lägenhet på Östermalm. Den nya bostaden är en trea på 97 kvadratmeter och utgångspriset för den låg på 9 950 000 kronor.

Under månaderna då lägenheten renoverades efter köpet bodde Bianca Ingrosso hos sin mamma. Egentligen skulle 25-åringen ha tillbringat denna tid hos pojkvännen Philippe Cohen, 26, som bor i samma fastighet som Bianca nu har flyttat in i, men i ett avsnitt av Nyhetsmorgon berättade Bianca att hon tillfälligt ska sova hos Pernilla istället.

– Min lägenhet håller på att renoveras, det är slutspurten där, så jag bor hos mamma nu, sa Bianca Ingrosso i programmet.

Pernilla Wahlgren om flyttplanerna

När Hänt träffar Pernilla Wahlgren och Bianca Ingrosso på pressträffen inför kommande säsongen av Wahlgrens värld frågar vi om hon kommer att flytta ifrån sin villa på Lidingö nu när nästan alla barnen flyttat ut – vilket Pernilla berättar att hon planerar att göra.

– Jo, men inom en snar framtid kommer det nog att ske. De vore mysigt att ha en liten våning med fiskbensparkett där i närheten, och högt i tak, då alla barn bor på Östermalm nu. Men det blir Theo som får styra det, det känns inte aktuellt att flytta från Lidingö just nu, säger Pernilla.

Bianca Ingrosso fyller då i att hon älskar Östermalm. Hon verkar helt enkelt tycka att mamma Pernilla ska flytta dit också.

– Jag älskar inte Östermalm för vad alla tycker och tänker om det. Jag är uppvuxen på Östermalm så det är mitt hem. Jag är uppvuxen med att leka på alla bakgårdar där, säger hon.

FOTO: TT/Karin Törnblom, TT/Olle Sporrong
AV: Alice Göransson och Hannah-Fina Rohrmüller