Artikeln innehåller reklamlänkar

Pernilla Wahlgrens sjukdomsbesked under SVT-inspelningen

Pernilla Wahlgrens sjukdomsbesked under inspelningen

Pernilla Wahlgren blev sjuk under tv-inspelning för Stjärnorna på slottet, och hann inte hämta ut medicin själv. Lösningen? En produktionsassistent fick låtsas ha samma symptom så att artisten kunde få sitt penicillin.
Pernilla Wahlgrens första ord om Benjamin och Linneas uppbrott
Slå på ljud

Artisten och tv-profilen Pernilla Wahlgren är en av deltagarna i programmet Stjärnorna på slottet tillsammans med skådespelarna Julia Dufvenius Wollter, Björn Kjellman och Dragomir Mrsic och komikern Måns Möller.

ANNONS: Redo för sol, bad och picknick? Fynda sommarens bästa picknickfilt här! (länk till Aller media shop)

På sin blogg skrev hon nyligen om att inspelningen till tv-programmet var igång.

”Så har vi dragit igång årets inspelning av ”Stjärnorna på Slottet”. Långa inspelningsdagar, som börjar klockan 8.00 på morgonen och slutar vid midnatt. Men ett underbart gäng, och massa god mat! Kommer resa härifrån tjock, glad och jättetrött, haha”, skrev hon då.

Nu berättar artisten ännu mer om vad som skett under inspelningen i sin podcast med Sofia Wistam. Artisten säger att hon fick blåskatarr under sin vistelse på slottet, vilket blev väldigt jobbigt för henne.

– Jag fick en liten blåskatarr där nere. Jag fattade inte att det var det först utan tänkte bara ”vad är de för fel på mig? ” Jag bara kissade och kissade och kissade och när jag gick och kissade så tänkte jag, nej men gud nej jag är inte klar. Sen så kommer det ännu mer. Sen så tänkte jag, nej jag kan inte tillbringa resten av mitt liv på en toalett såhär, säger hon.

Bad produktionsassistent att hämta ut medicin

Tillsist kände Pernilla Wahlgren att hon inte klarade av den jobbiga känslan längre – hon ville ha penicillin så fort det bara gick.

– Efter två dagar så började det att göra ont och då kände jag hur dum jag var som inte fattade att det var blåskatarr, då kände jag att jag snabbt behövde penicillin så  att det inte blir värre, säger hon i podden.

Men det hektiska schemat på slottet satt stopp för Pernilla Wahlgren. Hon hade inte tid att besöka läkaren och hämta ut medicin då de spelade in konstant till tv-programmet.

– Så vår gulliga produktionsassistent ringde till en sådan där app med läkare och fick säga att hon hade blåskatarr. För hon får ju inte hämta penicillin åt mig och jag kunde knappt lämna inspelningen. Så hon fick ringa och säga att hon kissade väldigt mycket.

Produktionsassistenten fick till slut ut penicillinet för blåskatarren och åkte och hämtade det på närmsta apotek. Pernilla Wahlgren började sedan direkt ta penicillinet och mådde sen genast bättre.

– Jag är väldigt glad, nu har penicillinet kickat in och jag mår bra där nere också, säger Pernilla Wahlgren och skrattar i podden.

FOTO: TT/Karin Törnblom, TT/Eero Hannukainen

FRÅN FÖRSTASIDAN