LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Pernilla Wahlgrens uttalande om Lee Christiernsson: ”Ont i hjärtat”

12 feb, 2023 
LEE CHRISTIERNSSON, PERNILLA WAHLGREN
Snickar-Björn Christiernsson har blivit Lee med hela svenska folket.
Nu kommer Pernilla Wahlgren med ett uttalande.
– Man får ju så ont i hjärtat när man ser hur dåligt han har mått i alla år, säger hon.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Pernilla Wahlgrens ord om livet som nyförlovad: ”Känns...”Brand logo
Pernilla Wahlgrens ord om livet som nyförlovad: ”Känns...”

Pernilla Wahlgren, 55, har många strängar på sin lyra. Förutom att vara en av Sveriges mest omtyckta tv-profiler så är hon även en ikon för många. På QX-galan 2023 fick hon äran att dela ut priset Årets Scen som gick till Club After Dark med Christer Lindarw i spetsen.

I sommar händer något stort i Pernillas liv, då tar hon nämligen över som allsångsledare på Allsång på Skansen och på QX-galan bjöd hon på ett litet smakprov. Tillsammans med hela publiken stämde hon upp i en allsång och låten som skrålades över hela Cirkus var Dua Lipas och Elton Johns Cold Heart.

QX-galan 2023 blev en minnesvärd kväll av många anledningar men en av snackisarna handlade ju självklart om Snickar-Björn "Lee" Christiernsson, 45.

Annons

Pernilla Wahlgrens oväntade ord om Lee: ”Ont i hjärtat”

Förra veckan släpptes dokumentären Att bli Lee som har berört stora delar av svenska folket. Lee blev känd som "Snickar-Björn" i Äntligen hemma men bakom kulisserna har hen känt sig mer som Lee. Hens transformation till en kvinnligare kropp är nu något som vi får följa i serien.

Någon som blivit berörd av serien är ingen mindre än Pernilla Wahlgren. I det senaste avsnittet av podden Wahlgren & Wistam berättar hon sin syn på saken.

– Ja jag har sett första avsnittet, som kommit ut iallafall det kanske finns två nu. Jag känner ju också igen Björn som han hette tidigare då, sedan gammalt. Man var ju otroligt nyfiken på vad är det här, hen nu då gör ju det så otroligt fint, säger Pernilla och fortsätter:

– Man får ju så ont i hjärtat när man ser hur dåligt han har mått i alla år. Och när han sa att det inte handlar om mod att göra det här, utan det handlade om att "jag hade inte överlevt annars, jag var tvungen att göra det för min hälsa för annars hade jag inte orkat fortsätta leva".

Annons

Pernilla Wahlgren om Lees ex-fru Karolina

Det är ett mycket berörande ämne med andra ord och i dokumentären får tittarna se vilket fantastiskt stöd Lee får av sin ex-hustru Karolina Christiernsson.

– Lee, alltså man får otroligt mycket kärlek till hen och jag tycker också att det är så otroligt fint att Lees ex-fru stöttar hen i den här resan. Så tänk vad fint att inte ha en ex-fru och mamma till deras gemensamma barn som fördömer eller tycker att det här var ju löjligt eller tokigt eller fel eller pinsamt. Utan blir hens bästa kompis och verkligen står som en stöttepelare och de tillsammans kan förankra det här hos barnen på bästa sätt, säger Pernilla i podden.

QX-galan blev även den första någonsin för Lee, ytterligare något som Pernilla tycker är så fint att se.

– Jag träffade ju Lee backstage och då sa jag faktiskt att jag hade sett första avsnittet och vad fint det är liksom. Men då frågade jag om det här är hens första gay-gala och hen bara "ja, alltså allt det här är så nytt för mig". Alltså förstår du Snickar-Björn har ju aldrig blivit inbjuden till gay-galan innan, utan han har ju blivit inbjuden till kanske Kristallen-galan och så, säger Pernilla och avslutar:

– Där kunde ju inte han då som Björn gå i klänning och klackar såklart och sminkad. Så för hen då att få den här enorma kärleken som det är på en QX-gala, få uppleva det, det måste kännas otroligt fint.

LEE CHRISTIERNSSON
Lee fick otroligt mycket kärlek på galan.

FOTO: Alexander Mahmoud/DN/TT, Discovery+

Annons