LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Pernilla Wahlgrens oro för Christina Schollin – behöver hjälp

20 maj, 2024 
Loke Westberg
Christina Schollin har drabbats av sjukdomen gula fläcken, som försämrar synen. I nya säsongen av Wahlgrens värld berättar hon mer om vad det betyder, och dottern Pernilla är orolig för sin mamma.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Så minns vi Hans WahlgrenBrand logo
Så minns vi Hans Wahlgren

I premiäravsnittet av Wahlgrens värld berättar Pernilla Wahlgren, 56, att mamma Christina Schollin, 86, drabbats av gula fläcken. Sjukdomen gör att du kan ha svårt att se skarpt, men eftersom synen utanför gula fläcken är bevarad blir du inte helt blind.

I avsnittet får tittarna ta del av hur det påverkar Christina, och i en scen får tittarna ta del av en vardagssituation som visar hur det påverkar.

– Du har väskan som du fick av mig, så fin, men man kan ta bort prislappen också, säger Pernilla varpå Christina svarar:

– Men du vet jag ser ju inte, jag vet inte hur jag ska ta bort den.

Pernilla förklarar vidare att det är en tung period för Christina just nu då gula fläcken påverkar hennes vardagsliv negativt.

– Det är en jobbig period för min mamma nu, därför hon har fått gula fläcken på båda ögonen. Så hon ser väldigt dåligt.

– Hur är det med synen förresten?, frågar Pernilla vidare.

– Ja, jag kan inte läsa, säger Christina.

Christina Schollin, 86, i samtal med assistenten Ia.FOTO: MAX

Vill skaffa assistent: ”Blir så handikappad”

I avsnitt två av serien åker Pernilla och hennes assistent Ia hem till Christina Schollin för att hjälpa henne att rensa kläder. Pernilla skämtar då om att Schollin kommer vilja försöka värva Ia som assistent, och mycket riktigt sätter sig Christina med Ia och kommer in på problemen med gula fläcken.

Annons

– Alltså jag vet inte om du har hört det, men jag har gått och fått gula fläcken i båda ögonen. Vilket gör att jag inte kan läsa. Jag kan inte läsa en bok, jag kan inte göra någonting på datorn. Alltså man blir så handikappad, säger Christina Schollin och fortsätter:

– Jag borde ha en assistent helt enkelt. Som jag kan säga kan du hjälpa mig med det. Gula fläcken går inte att göra något åt. Men assistent... Åh, jag har så mycket som jag måste göra och som jag inte kan göra.

– Hallå! Sno inte min assistent nu, säger Pernilla sen skämtsamt.

Den nya säsongen av Wahlgrens värld har premiär på Max tisdag 21 maj.

FOTO: MAX / TT

Annons