LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Christina Schollins hälsa försämras – går inte att bota längre

21 mar, 2024 
Maria Broberg
Christina Schollin har länge varit öppen med att hälsan idag är inte så som den en gång varit.
I ett inlägg på Instagram öppnar hon nu upp om hennes problem med synen – och att den försämras ju mer tiden går.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Pernilla Wahlgren om namnbytet efter bröllopet med Christian BauerBrand logo
Pernilla Wahlgren om namnbytet efter bröllopet med Christian Bauer

Christina Schollin, 86, har varit gift med Hans Wahlgren, 86, sedan 1962. Vilket innebär att makarna firade Diamantbröllop för några år sedan.

Under åren som gått har paret varit aktiva och kunnat ta hand om sig själva. Men för ett tag sedan skrev sonen Niclas Wahlgren, 58, att de söker efter en assistent.

Nu skriver även Christina på sin Instagram att hennes synproblem gradvis har försämrats.

Christina Schollins hälsa dalar – synen försämras

I skrivande stund har Christina Schollin okring 125 000 följare på sin Instagram. Där brukar hon lägga upp bilder och klipp från sitt vardagsliv samt inlägg med hennes familjemedlemmar är vanligt förekommande.

I ett nytt reklaminlägg öppnar skådespelerskan upp om besvären hon har med synen. Christina drabbades av problem i gula fläcken för något år sedan som kan innebära att man får försämrad synskärpa.

’’För något år sedan fick jag veta att jag drabbats av problem i gula fläcken. Detta har inneburit att min syn gradvis har försämrats. Jag önskar att jag hade upptäckt detta redan för 20 år sedan, så jag hade kunnat göra något åt det.’’, skriver Christina till inlägget.

Annons

Christina Schollin behöver assistans – har fått körförbud

Christina och Hans, som nu hunnit bli 86 år, bor i sin villa som ligger på Norra Lagnö, i Stockholms skärgård. Ett hus som barnbarnet Benjamin Ingrosso, 26, sjunger om i en av sina låtar.

Paret har under lång tid kunnat vara självständiga och tagit hand om sig själva, men tidigare under månaden delade barnen Pernilla Wahlgren och Niclas Wahlgren en jobbannons där de söker efter en assistent till sina föräldrar.

Denna assistent skulle då finnas tillgänglig att kunna hjälpa föräldrarna med bland annat matlagning, service i hemmet, och ärenden. Ett krav var även att assistenten skulle ha körkort och egen bil.

– Dels så bröt jag ju foten för över ett år sedan, så jag kan inte köra bil, och dessutom har jag fått problem med gula fläcken i ögat – så jag får inte köra bil.

Hon förtydligar till Expressen att paret trots allt mår bra i det stora hela.

– Vi har krämpor båda två, det är bara det att man får göra bästa möjliga utav situationen.

FOTO: TT

Annons