Pernilla Wahlgrens nya sjukdomsbesked: ”Allt bara snurrade”

PERNILLA WAHLGREN

För några år sedan fick Pernilla Wahlgren veta att hon drabbats av Kristallsjukan. Nu kom sjukdomen tillbaka och det var minst sagt vid ett opassande tillfälle.
0:55

Efter reklamen: Edward af Sillén fick sparken efter hårda orden om Pernilla Wahlgren: “Allt raserade”

(0:55)

Pernilla Wahlgren, 54, och Christian Bauer, 56, har varit ett par i snart ett år. Faktum är att det är prick ett år sedan som de gick på sin allra första dejt tillsammans.

Dejten gick av stapeln på hotell Diplomat i Stockholm och nu, ett år senare, valde paret att återvända dit för att hedra den speciella första dejten. Paret firade med en middag och senare en hotellnatt men då hände det som inte fick hända – allt började snurra för Pernilla och det var bara tack och godnatt.

Det hela beror ju på att Pernilla lider av så kallade kristallsjukan, något som leder till yrsel.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Pernilla lider av kristallsjukan

Under sommaren 2018 slog kristallsjukan till på riktigt och Pernilla fick ett anfall som pågick under flera veckors tid.

– Jag vaknade upp en morgon och kom knappt upp ur sängen. Det bara snurrade, sa hon till Aftonbladet.

Hon jämförde sjukdomstillståndet med en rejäl fylla.

– Jag har ju aldrig varit riktigt dyngrak men jag kan tänka mig att det är samma sak. Det finns ju folk som är så fulla att de inte ens kan gå. Precis så känner jag. Det bara snurrar, snurrar och snurrar, berättade hon för tidningen.

Pernilla berättade då att hon haft anfall förut men att där och då var det värsta hittills.

– Tidigare så har jag haft det i någon eller några dagar, men nu har det suttit i flera veckor. Mycket kraftigare än tidigare, det är lite läskigt. Jag tror det är stressrelaterat, sa hon då.

Hannas mystiska bröllopsbesked – nu avslöjar hon: ”Möjligt”

Pernilla Wahlgren om nya sjukdomsanfallen

Nu har sjukdomen slagit till igen. Under den romantiska hotellnatten med Christian somnade Pernilla och när hon vaknade insåg hon vad som hade skett.

– Sedan när jag precis hade sagt "somnade jag igår?", så började det toksnurra i mitt huvud. Då hade jag fått tillbaka en sån där kristallsjuk-anfall, säger Pernilla i podden Wahlgren & Wistam.

– Kristaller har vi i hörselgångarna och de påverkar våran balans och det som händer i kristallsjukan är liksom att kristallerna åker ur sina banor. Då måste man typ "skaka tillbaka dem" till där de ska vara. För det bara snurrar och snurrar och det snurrar även när man blundar vilket är väldigt obehagligt.

– Då ska man lägga sig med huvudet löst utanför kanten på sängen så att huvudet hänger bakom och så ska man vrida det snabbt från höger till vänster till höger. Så det är ju jätteobehagligt och man gråter ju.

– Det är så ångestrelaterat. Det är jättevanligt att man får ångest när man får kristallsjukan, för att när vi tappar balansen så är det ångestframkallade.

Charlotte Perrelli om barnen: ”Alla mår väldigt bra”

FOTO: Olle Sporrong/Expressen/TT, DISCOVERY+

SENASTE NYTT!