Idol 2023 marknadsföring banner

Pernilla Wahlgrens kritik mot tv-kocken Gillis Thalbäck efter programmet: ”Måste man veta”

03 maj, 2018 
AvOla Brising
Pernilla Wahlgren och Gillis Thalbäck
Pernilla Wahlgren kritiserar tv-kocken Gillis Thalbäck i det senaste avsnittet av podcasten Wahlgren & Wistam. Hon tycker det är oproffsigt av honom att uttala en maträtt ”fel”, och till Hänt svarar han nu på kritiken.
Annons

I senaste avsnittet av podcasten Wahlgren & Wistam som Pernilla Wahlgren, 50, driver tillsammans med Sofia Wistam, 51, kritiserar Pernilla tv-kocken Gillis Thalbäck, 42. Hon irriterar sig nämligen på, trots att hon tycker Gillis är en fantastisk kock, att han uttalar namn på italiensk mat fel.

– Gillis var med i Sveriges mästerkock. Han är en underbar, härlig person och lagar mat jättebra, men har inte riktigt koll på hur rätterna uttalas. Om man ska laga italiensk mat kanske man ska kolla upp hur namnet på rätten uttalas. Det han ska göra är att han ska laga pasta vongole. Det är bebismusslor. Dom heter vongole, men det har inte riktigt Gillis koll på så han uttalar det vongale istället, säger hon i podcasten.

Pernilla spelar upp ett klipp från Gillis egen Youtube-kanal Gillis lagar mat där han på kort tid säger att han ska laga pasta vongale fyra gånger om.

Annons

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Han slutar liksom aldrig att säga pasta vongale, konstaterar Pernilla med glimten i ögat och fortsätter:

– Jag är absolut ingen kung på italienska, men man vet ofta hur rätterna uttalas om man är matintresserad. Och särskilt om du ska jobba som kock i tv… Då måste man veta. Då ska man veta vad alla kryddor heter och inte säga kaanell istället för kanel.

Därefter läser Pernilla med anledning av detta upp en lång lista på olika maträtter som folk ofta uttalar fel och förklarar samtidigt hur de ska uttalas.

När Hänt ringer och frågar Gillis om det hela blir han inte illa berörd på något sätt utan skrattar och säger:

– Äh. Jag vet at att det egentligen heter pasta vongole, men jag kör på, kör mitt eget race. När man druckit fyra bärs innan och får känsla kan det bli lite fel ibland.

Gillis fortsätter:

– Faktum är att jag pratade med Benjamin Ingrosso om det där också eftersom jag har honom på messenger. Hela familjen följer min youtube-kanal och det känns jätteroligt. Självklart har de helt rätt i att jag uttalade det helt fel där, men det viktigaste för mig är bara att det blir bra tv.

Annons

FOTO: IBL, Youtube

Annons