Artikeln innehåller reklamlänkar

Pernilla Wahlgrens kritik mot SVT efter granskningen

Pernilla Wahlgren kritik mot SVT

Pernilla Wahlgren har tidigare gjort reklam för ett spelbolag. Nu tar SVT upp hennes medverkan i reklamfilmerna, något som inte uppskattas av sångerskan. ”Det har tydligen inte framkommit i deras reportage att det här är ju flera år sedan”, säger hon.

Artisten Pernilla Wahlgren, 51, har gjort succé över hela Sverige med sin show Kort, glad och tacksam. Nyligen avslöjade hon att hon nu kommer göra ännu en show. Den kommer att heta Hon kom, hon sågs, hon sponsrades – Pernilla Wahlgren har hybris.

ANNONS: Vinterblek? Få snygg solkysst färg hemma med lättapplicerad brun utan sol. Fynda den här! (länk till Aller media shop)

I det senaste avsnittet av podcasten Wahlgren & Wistam som hon har tillsammans med programledaren Sofia Wistam, 52, diskuterar det hur mycket hybris Pernilla Wahlgren egentligen har. Och hur mycket sponsrade produkter får hon egentligen?

– Spons har funnits med i mitt liv hela tiden och det är ju så, mina bröder brukar skämta med mig om det. Men det är klart att jag köper också, säger Pernilla Wahlgren.

Sofia Wistam berättar att de båda får kritik ibland för samarbeten de gör, men Pernilla Wahlgren försvarar sig då med att säga att hon aldrig skulle göra reklam för något hon själv inte tycker om eller står för.

– I dagens samhälle med influencers så är det väldigt noga att allt sköts rätt och korrekt och jag gör inte samarbeten med allting som jag får hemskickat och jag lägger inte ut om allting heller, säger hon.

Pernilla Wahlgren slår tillbaka

Nyligen gjorde SVT ett reportage om de spelreklamer som många svenska kändisar figurerar i. De tog upp det ökade spelberoendet och vad reklamen med kändisarna egentligen gör för spelmissbruket.

– Jag tycker man har ett ansvar när man är med i den typen av reklam – nätcasino är den enskilt vanligaste spelformen som patienter uppger när de söker vård för spelberoende, säger Anders Håkanson, professor i beroendemedicin vid Lunds universitet, till SVT.

I filmen som visas i samband med artikeln ser man Pernilla Wahlgren, och hennes namn nämns vid flera tillfällen. I podcasten berättar hon att hon har fått kritik efter att filmen släpptes.

– Det är SVT som har gjort något program om det och skött det dåligt tycker jag, för det har tydligen inte framkommit i deras reportage att det här är ju flera år sedan jag medverkade i några av de här reklamfilmerna, säger hon.

”Känsligt med spelbolag”

I SVT:s reportage får man se en snutt av de reklamfilmer sångerskan spelade in för ett spelbolag, och Pernilla Wahlgren förklarar att hon valde att ta jobbet då hon ansåg att filmerna var roligt gjorda. Hon är medveten om att hon fortfarande måste stå till svars för att hon en gång har ställt upp och gjort reklam för spelbolag, men anser att SVT borde varit tydligare med att det var flera år sedan.

– Det är väldigt, väldigt känsligt med spelbolag, absolut. Men det är ingenting jag gör nu i alla fall så då känns det väldigt tråkigt att jag ska få försvara mig för något som inte är aktuellt just nu, säger Pernilla Wahlgren.

LÄS MER: Pernilla om samtalet med Phillipe – innan återföreningen med Bianca

LÄS MER: Bianca Ingrosso avslöjar: så mycket tjänar jag i månaden

FOTO: Patrik C Österberg / IBL, Karin Törnblom / IBL

SENASTE NYTT!