Pernilla Wahlgrens hårda känga till Mikael Persbrandt: “Jättedåligt”

Mikael Persbrandt Pernilla Wahlgren

Pernilla Wahlgren är upprörd över ett rykte gällande Mikael Persbrandt, som även hon har en del i.
Nu ryter hon till efter orättvisan.
”Jättedåligt!”, säger tv-profilen i sin podd.
0:40

Efter reklamen: Pernilla om sin bror Peters skilsmässa: "Bor hos mamma och pappa"

(0:40)

Slå på ljud

Sångerskan Pernilla Wahlgren, 54, är välkänd i tv-rutan, inte minst genom realityserien Wahlgrens värld. Någon annan som haft en lång karriär i rampljuset är skådespelaren Mikael Persbrandt, 58, även om han till skillnad från Pernilla inte föddes rakt in i rampljuset.

Något annat som skiljer de två kända profilerna åt är typen av underhållning de sysslar med. Pernilla både sjunger och låter oss följa hennes liv i realityserien, medan Persbrandt har siktat in sig på film – och någon sångtalang känner vi än inte till.

Däremot är det många som tycker om Persbrandts röst. I en undersökning av Nextory med frågan om vilka svenska kändisar som har den mest sensuell rösten, och därför borde läsa in böcker om kärlek – så toppar Mikael Persbrandt listan.

Vem vet, skådespelaren kanske kan ta ton?

Problemen i karriären: ”Äventyrade hela produktionen”

Även om Mikael Persbrandt genom åren har haft många stora roller i filmer och serier är han nog allra mest välkänd från Beck-serien. Efter många år som en av huvudrollerna fick han sparken, något som Persbrandt avslöjat i sina memoarer. I en tidigare intervju med Aftonbladet har vd för filmbolaget Filmlance, Lars Blomgren, kommenterat beslutet:

– Hans beteende äventyrade hela produktionen. Då var det bättre och ta avslutet och jobba vidare utan honom, berättade Lars Blomgren, vd för filmbolaget Filmlance.

Visar upp enorma lyxvillan – se alla bilder här

Men fast än skådespelaren haft tuffa perioder med bland annat missbrukssjukdom, så har han inte låtit motgångarna bli ett avslut på sin framgångsrika karriär inom filmbranschen. Persbrandt har fortsatt att synas i både i svensk filmer och internationella satsningar. Vi har bland annat kunnat se han i den populära Netflix-serien Sex education.

Pernillas känga mot Persbrandt ”Aldrig har lyckats”

Men enligt rykten som Pernilla Wahlgren berättar om i det senaste avsnittet av podden Wahlgren & Wistam, har Persbrandt haft svårt att få internationella roller:

– Jag har hört, jag vet inte om det stämmer, men jag har hört att det är därför Micke Persbrandt aldrig har lyckats med någon utlandskarriär för han ska tydligen ha jättedåligt engelskt uttal.

Pernilla berättar även att hon själv aldrig skulle ha lyckats med en internationell filmroll eftersom även hon har katastrofalt uttal när hon pratar engelska – men när hon sjunger, då är det en annan femma, berättar sångerskan.

– Det kan låta katastrof när jag pratar, men om jag sjunger på engelska låter det inte konstigt.

FOTO: TT

SENASTE NYTT!