LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Pernilla Wahlgrens hund borta – talar ut om skräckdramat

13 feb, 2024 
Linn Seipel
pernilla hundar
Pernilla Wahlgren och dottern Bianca Ingrosso har delad vårdnad på hundarna Dino och Sammy.
Nu berättar Pernilla att en av dem smitit.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Hundcoachen Fredrik Steen om att Bianca Ingrosso lämnar bort sina hundar – så mår deBrand logo
Hundcoachen Fredrik Steen om att Bianca Ingrosso lämnar bort sina hundar – så mår de

Pernilla Wahlgren, 57, och dottern Bianca Ingrosso, 29, har delad vårdnad på hundarna Dino och Sammy.

Båda har varit öppna med att det inte alltid är helt lätt att ha hand om de små pälsklingarna eftersom de har mycket som händer sina liv. Dessutom lyssnar de inte särskilt bra på sina ägare, något Pernilla tidigare erkänt beror på att de inte blivit jättebra uppfostrade.

– Våra hundar är så skälliga när det kommer folk, det är det jag tycker är absolut jobbigast med att hund som skäller. Varenda gång det ringer på dörren eller någon kommer så ska de springa emot som ett skott och då skäller de så mycket båda två. Jag fattar inte, sade Pernilla i sin podcast Wahlgren & Wistam nyligen.

Hon fortsatte:

– De är inte så uppfostrade, för jag är inte så bra på att göra sådana uppfostringsgrejer med dem.

Annons

Pernilla Wahlgren och Bianca Ingrossos hund borttappad: ”Det är fruktansvärt”

I det senaste avsnittet av samma podcast pratar Pernilla på nytt om hundarna. Denna gång hamnade hon i en situation som gjorde henne riktigt orolig – och som kanske hade kunnat undvikas om de lydde sin ägare bättre.

– Hundarna bor hos oss, och det hände ett sånt trauma. Jag släpper ju ut hundarna på kvällarna innan vi går och lägger oss för då behöver vi inte ta en promenad, så de kissar i trädgården. Och så släppte jag ut båda två och väntar i dörröppningen på att de ska komma in, säger Pernilla inledningsvis.

Då de inte vill vara ute längre än nödvändigt i det kalla vintervädret, brukar detta vara något som går väldigt fort, förklarar hon.

– Sammy springer in och då står jag och väntar på att Dino ska komma, och jag bara "Dino!", så går jag några varv runt huset och tillslut inser jag att han inte är där.

Pernilla Wahlgrens trauma efter händelsen: ”Hugger av huvudet”

Paniken hinner då slå rot i Pernillas kropp då hon kommer på att de haft problem med en stor räv i området. Hon har dessutom hört att dessa inte är nådiga när de får tag på ett litet byte, något som gör henne ordentligt upprörd.

– De hugger av huvudet, de biter av huvudet och gräver ner det... Jag vet inte, det är fruktansvärt. Men googlar man så är det tydligen det de gör med små hundar.

Efter ett tag är det dock yngsta sonen Theo som lugnande kan berätta för sin mamma att Dino hittat tillbaka till hemmet, helt oskadd.

FOTO: Discovery+/Instagram

Annons