LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Pernilla Wahlgren tvingades ändra lyxhuset – kommunen satte stopp

17 aug, 2023 
Pernilla wahlgren
Pernilla Wahlgren bor idag i sitt nya, stora och fina hus.
Men vägen dit har inte varit enkel.
Nu avslöjas det att flera delar av bygget fick ändras – efter kommunens krav.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här kollapsar David Ritschard under Allsång på Skansen – bärs ut på bårBrand logo
Här kollapsar David Ritschard under Allsång på Skansen – bärs ut på bår

Pernilla Wahlgren har det gott ställt ekonomiskt efter sin lysande karriär – något som hennes senaste lyxbygge vittnar om. ”Hon” har nämligen byggt ett 311 kvadratmeter stort hus på Lidingö, som hon och kärleken nyligen flyttade in i.

Men bygget har gått allt annat än smidigt. Artisten har fått vänta länge och har haft flera motgångar. Nu rapporterar Aftonbladet om vad kommunen lagt sig i, alltså vad de bett henne att ändra med bygget.

Pernillas hus under byggnationen 2022.
Pernillas hus under byggnationen 2022. Foto: Henrik Isaksson / TT /
Annons

Krav på utomhushiss – för att göra det tillgänglighetsanpassat

Tidningen skriver att kommunen fick artistens tänkta planer ändrade både gällande balkongen och hur man skulle kunna ta sig upp till huset.

De krävde att hon skulle installera en utomhushus då huset ligger högt upp, då nybygget annars inte blev tillgänglighetsanpassat. Enligt Aftonbladet var artisten alltså tvungen ha en rullstolshiss längs med trappen för att beviljas bygglov.

”Byggnaden föreslås en placering i den kuperade delen av fastigheten vilket påverkar möjligheten att nå byggnaden på ett tillgänglighetsanpassat sätt. I ansökan har det redovisats en trapphiss för att nå byggnaden på ett tillgängligt sätt, vilket bedöms vara en förutsättning för att uppfylla kraven om tillgänglighet” står det i bygglovet från Lidingö kommun, enligt tidningen.

Wahlgren
Pernilla Wahlgren. Foto: Pontus Lundahl/TT

Tvingades ändra i bygget – blev en mindre balkong

Den tänkta balkongen fick sig också en justering, för att bygget skulle kunna gå igenom.

Annons

Enligt Aftonbladet står det i Lidingös detaljplan för området, där artisten byggt hus, att ett bostadshus maximalt får ha en byggnadsarea på 200 kvadratmeter. Detta ska den första versionen av ritningarna till Pernillas hus ha överskridit. I de godkända ritningarna står det:

”Minskning av balkong med 10 cm för att uppnå byggnadsarea under 200 kvm”.

Hänt har sökt Pernilla Wahlgren.

Annons