Pernilla Wahlgren om relationen med Emilio Ingrosso

Pernilla och Emilio

Pernilla Wahlgren och Emilio Ingrosso var länge ett av Sveriges hetaste kändispar tills de genomgick en turbulent skilsmässa.
Nu väljer artisten att tala ut om tankarna kring relationen med den tidigare maken.
– Jag är stolt, säger Pernilla till Damernas värd.
Pernillas stora livsförändring för barnens skull
Slå på ljud

Pernilla Wahlgren, 52, och ex-maken Emilio Ingrosso hade en av Sveriges mest uppmärksammade kändisrelationer. Paret träffades på 80-talet när Emilio var producent till flera av hennes album. Han var dessutom dansare i många av hennes uppträdanden, bland annat dansade han tillsammans med sin bror bakom Pernilla under hennes stora hit Picadilly circus, som hon tävlade med i Melodifestivalen för många år sedan. Det slog snabbt gnistor mellan dem och paret var gifta i nästan 10 år innan de skiljde sig 2002. Tillsammans har de barnen Oliver Ingrosso, Bianca Ingrosso och Benjamin Ingrosso.

Pernilla Wahlgren och Emilio Ingrosso

Pernilla och Emilio gifte sig 1993. Foto: IBL

Fina orden från ex-maken

Skilsmässan var minst sagt turbulent men idag verkar det som att det före detta paret har en god stämning mellan sig. Emilio och hans fru Åsa Ingrosso har dessutom medverkat i Wahlgrens värld flertal gånger. Emilio och Åsa bor tillsammans på Mallorca, där de driver flera restauranger tillsammans.

Under förra året hyllade Emilio sin ex-fru efter att ha sett hennes humorshow Kort, glad & tacksam. Det var i ett inlägg på Instagram där han kommenterade fina ord om Pernillas föreställning efter att ha fått sig själv gestaltad på scenen av Ola Forssmed.

”Tusen tack själv. Så mycket nostalgi och minnen!!! Det var längesedan som jag skrattade så mycket som just denna kväll! Ingen artist i Sverige skulle kunna göra det du gjorde ikväll!!!”, skrev Emilio i kommentarsfältet.

Kommentaren var något som betydde mycket för Pernilla som senare valde att lyfta den i ett inlägg på sin blogg.

”Fina ord från Emilio på min Insta efter showen – som gjorde mig så glad!”, skriver Pernilla på sin blogg.

Nya orden om relationen

Trots den goda stämningen hör det inte till vanligheterna att Pernilla pratar om sin tidigare turbulenta relationen med dansaren. Men nu öppnar hon upp om tankarna kring förhållandet, som avslutades för 18 år sedan.

– Vårt förhållande har varit turbulent och har stötts och blötts, men vi fick tre fantastiska barn och det kan inget ändra på. Jag är stolt över att mina barn är halvitalienare, att de har temperament och passion. De fick med sig både bra och dåliga sidor, säger Pernilla till Damernas värld.

FOTO: Micael Engström/TT / Eero Hannukainen/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN