TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin Törnblom

Pernilla August om dotterns bebislycka: ”Helt fantastiskt”

28 mar, 2023 
Framgångsrika skådespelaren Pernilla August har i dag tre döttrar som alla gått i sin mammas fotspår.
I en intervju med Icakuriren talar Pernilla nu ut om lyckan att bli mormor, då en av döttrarna nyligen fått ett barn.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Guldbaggegalan 2023: Bilderna från röda mattanBrand logo
Guldbaggegalan 2023: Bilderna från röda mattan

Svenska skådespelaren Pernilla August, 65, har haft en lång och mycket framgångsrik karriär. Vi har både fått se henne på stora filmdukar i Hollywood men även i prisbelönade svenska filmer och serier.

Hennes imponerande teatertalanger har dessutom gått i arv då hon i dag har hela tre döttrar som alla är aktiva inom teaterbranschen.

Pernilla August om sina döttrars framgångar

Dottern Alba August, 29, har slagit igenom stort med bland annat sin roll i Knutby serien, nu mera arbetar hon dessutom även som sångerska. Dottern Asta August, 31, är aktiv som skådespelare och Agnes Östergren, 37, arbetar i dag som scenograf men har synts i flera stora filmer som barn.

I en intervju med Icakuriren berättar Pernilla hur stolt hon är över sina döttrar.

– Enormt stolt, men jag går ju inte runt och tänker på framgångar. Jag funderar över hur de mår, säger hon och fortsätter:

– Det är kul att det går bra, och jag är så glad för Albas skull, att hon har hittat ytterligare ett ben att stå på. Filmskådespeleri är så skört, så det är toppen att hon också kan jobba med musik.

Annons

Men Pernilla har även annat att glädja sig åt inom familjen.

Pernilla August om dottern Agnes bebislycka

Det är nämligen så att Pernilla nyligen blivit mormor. Äldsta dottern Agnes fick sin son för tre år sedan, sonen Assar som blev Pernillas allra första barnbarn.

– Det är helt fantastiskt, men det säger ju alla, jag vet att jag inte är unik. Men det är fantastiskt. I helgen sov Assar över hos oss för första gången. Han var helcool, säger hon och fortsätter:

– Men när han sätter sig upp i sängen klockan halv sex på morgonen: ”Jag vill gå upp mojmoj”, så tänker man ”Gud vad det var tufft med småbarn”. Och nästa tanke är: ”Vad skönt det är att han har en underbar mamma och pappa som snart ska hämta honom”.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons