Meterologen Pererik Åbergs kärleksliv med hustrun Helene Åberg

Pererik Åberg, Helene Åberg

SVT-meterologen Pererik Åberg och hans hustru Helene Åberg har gått igenom mycket tillsammans.
Men nu firar de något speciellt och Pererik hyllas rejält av sin hustru. Läs fina texten här!
Slå på ljud

Pererik Åberg, 53, har under årens lopp charmat svenska folket efter att ha presenterat väder-rapporterna i tv-rutan. Hans unika frisyr är något som definitivt kännetecknar den folkkäre meterologen.

Faktum är att han skapat stora rubriker gång på gång så fort han klippt sig. Detta var inget som han egentligen tyckte var speciellt kul, inte ens hans bildproducent Helene Åberg, 49, som senare kom att bli hans fru!

Pererik och Helene träffades med andra ord på jobbet och sedan dess har mycket hänt för paret. Bland annat har de hunnit gifta sig och dessutom få två barn ihop! Men det är inte bara roliga saker som hänt för paret. I en intervju med Aftonbladet har Pererik tidigare berättat om de tuffa tiderna.

OH! Allt du vill veta om Maria Montazamis man Kamran

Pererik om bakslagen i relationen

År 2006 försvann Helene i Kalahariöknen i Botswana när bilen gick sönder. Till en början var Pererik inte allt för orolig, men när dagarna gick och han inget hörde så växte oron rejält.

– Från början hade jag en bild framför mig att ingenting farligt hade hänt utan att bilen kanske hade gått sönder eller att de hade kört ned i diket. Men jag visste att de hade väldigt mycket mat och vatten så det var jag inte heller orolig för. Sedan när dagarna gick och man inte hörde någonting så blev det jobbigare och jobbigare, har Pererik tidigare sagt till Aftonbladet.

HELENE ÅBERG, PERERIK ÅBERG
SELANDER TORBJRN / TT SWEDEN

Även om försvinnandet i Botswana tog hårt på Pererik så finns det faktiskt något annat som är ännu läskigare.

– Jag skulle säga att det var ännu värre när hon två år tidigare blev påkörd av ett rattfyllo. Hon var på väg till jobbet på cykel och så kom det en kille som körde 100 kilometer i timmen på Skeppsbron, lätt packad, har Pererik tidigare sagt och fortsatte:

– Bilen började snurra och han klippte Helene när han snurrade så de hittade henne under bilen. Hon hade en makalös tur egentligen. Polisen sa att hade hon inte haft cykelhjälm så hade hon varit på bårhuset nu.

Även Pererik har haft det tufft, tre gånger har han nämligen gått in i väggen och han har fått stort stöd av Helene under årens lopp. Senaste gången han fick en depression var 2016.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Helenes starka kärlekshyllning till maken Pererik

Men nu är det desto gladare tider för paret! De firar nämligen 15 år som gifta och det är något som Helene absolut vill uppmärksamma. I ett inlägg på Linkedin berättar hon om deras starka kärlek.

”Det känns som om det var nyss som vi gifter oss - men när jag ser bilderna så tänker jag bara - Vad unga vi var! Men jag tänker också; att gifta mig med Pererik Åberg är det bästa jag har gjort. Helt klart den roligaste festen jag har haft.”, skriver hon och fortsätter:

”Men också att gifta mig med mitt livs kärlek, få två underbara barn tillsammans med honom och få dela framgångar, motgångar och allt det där som kallas livet med just honom.”

Helene avslutar inlägget med att poängtera hur många fördelar det finns med att jobba på samma jobb som sin partner. Med andra ord har livet som kollegor funkat utmärkt för Pererik och Helene!

LÄS OCKSÅ: I SORG Alicia, 30, dog efter beslutet – bara veckor efter att hon fött

LÄS OCKSÅ: SÅ SER HAN UT Lassemans son Ludvig har vuxit upp

FOTO: BYRMO CAROLINA/Aftonbladet, Stefan Jerrevång / TT

SENASTE NYTT!