TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Per Holknekt säljer sin oturslägenhet: "Kom hit och köp den"

02 feb, 2015 
AvElisabeth Andersson
Per Holknekt vill flytta från oturslägenheten på Östermalm i Stockholm. Frågan är om någon vill köpa den?
Annons

Även Per Holknekt, 54, är i färd med att flytta. Entreprenörens våning ligger ute till försäljning på Hemnet och den som är sugen på att bo i en lya som figurerat i både Ondskan och Beck-filmer behöver bara punga ut med 10,9 miljoner. Våningen, belägen på Östermalm i Stockholm, består av 155 kvadratmeter fördelade på fem rum och kök.

– Om du inte har något annat för dig idag kan du alltid komma och köpa min lägenhet. Visning klockan 12, skrev Holknekt själv på sin Facebooksida inför visningen.

Per Holknekt köpte lägenheten hösten 2013. Foto: Fredrik Hessman
Per Holknekt köpte lägenheten hösten 2013. Foto: Fredrik Hessman

Huset är byggt 1914 och har en tidstypisk fasad som avbildats ofta i facklitteratur om arkitektur. Av de fem rummen är tre sovrum, ett utrustat med kakelugn och ett med öppen spis. Lägenheten har detaljer som är typiska för 1910-tal, som djupa spröjsade fönster och fiskbensparkett.

Annons

– Jag tycker att det är en väldigt trevlig och lugn lägenhet, säger Björn Schumacher på Wrede Fastighetsmäkleri till Expressen.

Så här ser det ut. Foto: Wrede Fastighetsmäkleri
Så här ser det ut. Foto: Wrede Fastighetsmäkleri

Per Holknekt har haft några tunga år bakom sig med skilsmässan från Lena Philipsson 2012 och återfall i alkoholmissbruk. Själva våningen har också varit en sorglig historia. När Per Holknekt köpte lägenheten hösten 2013 flyttade även hans dåvarande flickvän in. Bara någon månad senare tog förhållandet slut. Men exet vägrade lämna bostaden vilket slutade med att de bodde i separata delar av lyan. Bråket gick så långt som till tingsrätten där Holknekt till slut vann och hon tvingades att flytta ut.

Andra gillar också:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons