TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Per Holknekt om krisen efter skilsmässan: "Jag tänkte ta livet av mig"

18 nov, 2014 
AvAnna Shimoda
För två år sedan avslöjades det att Per Holknekt varit otrogen mot Lena Philipsson. Hon lämnade honom och livskrisen blev ett faktum. Det gick så långt att Per funderade på att ta sitt liv. "Det är klart att tanken fanns, absolut."
Annons

Det var sommaren 2012 som bomben briserade. Per Holknekt, 54, hade varit otrogen mot hustrun Lena Philipsson, 45, och skilsmässan var ett faktum. Nu berättar han om krisen i podcasten “Värvet” med Kristoffer Triumf, 40. Ett tag var han så nere att tankar om självmord dök upp i huvudet.

– Ja, det tänker vi väl ofta till mans. Men det är långt till att göra det. Det är klart att tanken fanns, absolut. Men jag har ganska långt ifrån tanken till att verkställa en sådan sak.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Per är redo att börja om på nytt. Foto: IBL
Per är redo att börja om på nytt. Foto: IBL

Allt började egentligen året efter att Per och Lena träffades. På en balkong i Los Angeles beslöt sig Per, på uppmaning av Lena, för att ta ett glas vin. Efter det gick det snabbt utför. Han tappade kontrollen och gick bakom ryggen på sin fru. Flera gånger.

Annons

– Jag har gjort fel. Jag har förstört mitt liv, sa han till Expressen i samband med uppbrottet.

Men nu tycks vinden äntligen ha vänt. Per har samlat på sig ny kraft och är helt enkelt redo att börja om från början.

– Det är så vansinnigt häftigt att jag är kvar, och att jag mår bra. Det är nästan obegripligt.

2012 gick Lena och Per skilda vägar efter att han varit otrogen. Foto: Stella Pictures
2012 gick Lena och Per skilda vägar efter att han varit otrogen. Foto: Stella Pictures

En sak som gör att han mår bra är han har gett bort en stor del av sin förmögenhet. Klädföretaget Odd Molly värderades tidigare till runt en miljard kronor. Men en sak har han lärt sig. Man blir inte lycklig av pengar. Snarare tvärtom.

– Jag ger bort alldeles för mycket, men jag mår bra av att ge bort. Jag har hjälpt vänner i olika situationer och har kanske medverkat påbörjat en resa för att ta bort det jag har för att motivera mig att börja om. Nu försöker jag göra mig av med alla mina ägodelar för att börja om.

Men det är en sak som Per absolut inte är redo för. Och det är att träffa en ny kvinna. I dagsläget känner han inte att han är “något att ha”.

– Jag måste känna att jag kan med gott samvete ge bort mig själv i present till en kvinna. Jag är inte riktigt där ännu…

 

Annons