Per Gessle: "Vi slutar inte förrän någon dör"

Per Gessle om Marie Fredriksson, kärleken till Gyllene Tider och den kommande soloturnén "En vacker kväll".

Per Gessle, 57, blev frontfigur för Gyllene Tider som slog igenom stort 1977. Sedan dess har han skapat musikhistoria tillsammans med vapendragaren Marie Fredriksson, 58, och Roxette. Nu ger sig musikern ut på turné där han blandar låtar från sina hits genom åren. Han har dessutom släppt sin första egna soloplatta på 10 år och det blir onekligen en upplevelse.

– Jag tror det kommer gå ganska bra. Det kommer låta lite annorlunda, utan Marie och Gyllene Tider. Det blir det ganska mycket samma sak för det finns ju en gemensam nämnare, jag. Alla låtar jag skrivit börjar och slutar faktiskt vid min gitarr, berättar han i Aftonbladet.

Per Gessle släpper nytt soloalbum och åker på Sverigeturné i sommar

Per Gessle släpper nytt soloalbum och åker på Sverigeturné i sommar

LÄS OCKSÅ: Peo Thyrén berättar i lång intervju: ”Min son kände inte igen mig”

Egentligen skulle han och Marie gett sig ut på en turné med skivan “Good Karma” men Maries läkare har avrådit henne för att medverka då hon har problem med ett ben. Sångerskan drabbades av en hjärntumör 2002 och lider fortfarande av sviterna av det.

– Hon tog beslutet i våras, att hon inte kan ge 100 procent längre. Det är ju tråkigt men samtidigt ganska väntat. Hon är ok, hon har problem med sitt ben fortfarande men det är bara att jobba på. Hon ger inte upp i första taget.

Han har jobbat hårt de senaste 15 åren.

Han har jobbat hårt de senaste 15 åren.

Själv har han höjt gitarren tio centimeter, för ryggens skull men är annars på topp i livet. Soloturnén “En vacker kväll” kommer besöka 19 platser i Sverige och har premiär 6 juli.

– Jag mår jättebra, jag peakar i livet nu, fortsätter han.

Och på frågan om Gyllene Tider kommer fortsätta är svaret tydligt, om än lite bisarrt.

– När vi träffas och spelar skrattar vi mycket och det låter fantastisk. Jag tror inte det kommer sluta förrän någon dör.

LÄS OCKSÅ: Micke ”Syd” Anderssons sons njure slutade fungera: ”Vi förstod inte att han var så sjuk”

Foto: IBL

SENASTE NYTT!