Artikeln innehåller reklamlänkar

Per Gessle akut sjuk – ställer in Gyllene Tiders spelningar

Per Gessle akut sjuk – tvingas ställa in

Artisten Per Gessle har blivit akut sjuk och nu tvingas Gyllene Tider ställa in sina spelningar i Kalmar och Ronneby med kort varsel.
Elle Fanning svimmade efter klädmissen – kritiseras av fansen
Slå på ljud

Artisten Per Gessle, 60, har insjuknat och nu meddelar Live Nation i ett pressmeddelande att Gyllene Tider med kort varsel måste ställa in spelningar på sin avskedsturné. Först och främst är det fredagens spelning i Kalmar och lördagens konsert i Ronneby som drabbas, de showerna kommer istället att gå av stapeln den 5 och 6 augusti.

ANNONS: Redo för sol, bad och picknick? Fynda sommarens bästa picknickfilt här! (länk till Aller media shop)

Att Per Gessle ställer in är anmärkningsvärt, under sina 40 år som en av Sveriges mest folkkära artister har han endast ställt in två spelningar tidigare. Då på grund av att han tappat rösten. Annars har han genomlidit konserter med diskbråck, ryggskott och matförgiftning – att göra fansen besvikna är det sista Gyllene Tiders frontman vill.

Per Gessle svårt sjuk

Enligt Live Nation har Per Gessle nu drabbats av hög feber och influensa och de skriver att det ”tyvärr är omöjligt att genomföra helgens två konserter”.

”Per är givetvis förkrossad över detta men hoppas att få möta publiken i Ronneby och Kalmar på nya datum. Vi beklagar detta och hoppas Per tillfrisknar snabbt.”, skriver Live Nation i sitt pressmeddelande som skickades ut strax efter lunch på fredagen.

I början av januari fyllde Per Gessle 60 år och han firade i ett litet sällskap av de allra närmaste i Florida. Några planer på att dra ner tempot hade han dock inte vid den tidpunkten.

– Det känns helt okej, jag är en pigg 60-åring, berättade han för Expressen.

Gyllene Tider om Gessles sjukdom

Förutom framgången med Gyllene Tider och den internationella succén med Roxette har Per Gessle hyllats för diverse solo- och sidoprojekt han gjort under årens gång. Men han är säker på vilken av alla succér som ligger honom närmast hjärtat:

– Det största som har hänt är så klart Roxette. Hela den resan är spacead, avslöjade han för Expressen.

På Gyllene Tiders Instagram har bandet uttalat sig om Per Gessles plötsliga sjukdom.

”Krya på dig Per! Tyvärr måste vi meddela att kvällens spelning i Ronneby och morgondagens i Kalmar, är inställda på grund av sjukdom”, skriver bandet.

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN