ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Per Andersson om att ta över Lotta på Liseberg: ”Hoppas”

09 aug, 2023 
Amanda Rönnell
Angelica Hedlund
Per Andersson och Lotta Engberg
Per Andersson och Lotta Engberg
Per Andersson har alltid något i kikaren. Nu har han kuppat sig in i Lotta på Liseberg så många gånger att han har slagit Charlotte Perellis rekord.
Per berättar nu om hur han ser på framtiden i Lotta Engbergs program.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Per Andersson driver om skilsmässan – se klippet härBrand logo
Per Andersson driver om skilsmässan – se klippet här

Komikern och skådespelaren Per Andersson, 46, har gjort det till något av sitt signum att kuppa sig in under det folkkära programmet Lotta på Liseberg.

I somras har vi kunnat se honom i lösskägg och löshår – i en tajt kroppstrumpa och i en mankini. Dessa är några av de utstyrslar som komikern har förklätt sig i när han har tagit sig in på Lisebergs stora scen.

Per Anderssons stora glädje – slagit rekordet i Lotta på Liseberg

Efter säsongsavslutningen för Lotta på Liseberg har Per äntligen uppfyllt sitt mål – att ta över rekordtiteln från Charlotte Perrelli som den som gästat programmet flest gånger. Det var under veckans allsång som Per slutligen fick komma till programmet om en riktig gäst, efter att ha bjudit in sig själv flera gånger.

Det är dock inte alla som har varit lika roade av Pers ståhej på Liseberg. I sociala medier har tittarna givit komikerns kupper både ris och ros. Men huvudmannen själv var på strålande humör efter rekordkvällen.

Annons

– Nej det är underbart förstås att tittarna engagerar sig på alla sätt, det är briljant. Jag vill tacka dem för deras engagemang. Sedan har det ju varit lite speciellt den här sommaren, även om det har kuppats flera gånger och sådär så har jag ju verkligen kämpat på. Jag har ju spelat onsdag till söndag här i Helsingborg, så ner till Göteborg på måndagarna och så. Så jag tycker ändå det har varit en arbetsinsats att slå det här rekordet, säger han till Hänt.

Men det är inte bara i Lotta på Liseberg som Per Andersson har slagit rekord. Just nu visas faktiskt en hel utställning tillägnad Per på Mölndals stadsmuseum. I utställningen Per Andersson – Nyfiken på skratt skildras komikerns resa från uppträdanden i föräldrahemmets hall i Balltorp till de stora scenerna. Utställningen har slagit publikrekord!

– Man blir helt överväldigad förstås, att liksom få en hel utställning om sig själv. Bara det gör att man får en lätt hybris, men sedan när man kommer dit och ser arbetet de har lagt ner – det är fantastiskt. Största hatten av till dem, berättar Per Andersson för Hänt.

Annons

Per Andersson om att ta över efter Lotta Engberg: ”Hade varit något”

Efter att Per Andersson bräckte Charlotte Perellis rekord har han haft fullt upp med att fira den stora vinsten.

Har Charlotte Perelli hört av sig och grattat den nuvarande rekordinnehavaren?
– Nej inte än. Hon måste väl förbereda någon enorm grej för att hon lämnar över tronen här. Så jag räknar att det inom några dagar ska komma någon otrolig cermoni som Perelli har förberett. Allt annat är orimligt.

Men vad händer nästa säsong? Kommer vi få se Lotta Engberg svänga loss på Liseberg även nästa sommar? Under säsongsavslutningen tackade Lotta glatt för den här sommaren och gav ett minst sagt kryptiskt besked.

– Vad händer i framtiden? Ja det vet man ju aldrig, men jag vet vad jag ska göra den närmsta timmen, jag ska nämligen gå runt och krama om er alla en och en! Tack för i sommar!

Kan den nuvarande rekordinnehavaren, Per Andersson, möjligen ha något i kikaren? Han är ju Göteborgare trots allt. Per berättar nu för Hänt att det hade varit ett smickrande uppdrag att ta över som programledare, men att han hoppas att Lotta fortsätter att styra skutan.

– Åh herregud! Det hade varit något. Det hade varit fantastiskt. Men Lotta är så jävla bra. Jag hoppas att hon kör lite till, hon är fantastisk. Jag kan inte tänka mig någon annan, säger han till Hänt.

FOTO: Tommy Holl/TT

Annons