LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Penny Parnevik om äktenskapet med Douglas: ”Jag är en mardröm”

07 mar, 2024 
AvAlexandra Glahns
Trebarnsföräldrarna är kära och galna i varandra.
Men Penny Parnevik var från början inte vad Douglas såg i en framtida fru.
– Han ville träffa en tjej som uppskattade god mat och fina viner, skrattar Penny.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Parnevik om drömhuset i Florida: ”Så taggad”Brand logo
Parnevik om drömhuset i Florida: ”Så taggad”

Det har gått ett par år sedan Penny Parnevik, 27, och Douglas Murray, 43, bytte USA mot Sverige. Tillsammans har de redan hunnit få tre barn. Atticus, 4, Pebble, 3 och nytillskottet Achilles, 6 månader. Barnen förstår svenska, men svarar på engelska.

– De dras till engelskan. Folk har lite svårt att veta vilket språk de ska prata med barnen. Och många tycker det är kul med engelska. Men jag säger till alla att prata svenska med dem så de får behålla det, säger Penny till Expressen och fortsätter:

– Så gjorde mamma och pappa med oss också när vi var små. Om vi svarade på engelska så sa de bara: ”Vi förstår inte. Vi kan bara svenska”. Så de tvingade oss att bli tvåspråkiga, vilket är en gåva nu.

Annons

Därför valde Penny och Douglas att flytta till Sverige

Både Penny och Douglas har starka band till USA men valet att flytta till Sverige kändes självklart.

– Det finns många anledningar till det. En är att skolsystemet i Sverige är helt fantastiskt. Det är i princip gratis med skolgång här. Mina vänner i Florida som har barn i samma ålder betalar ungefär 20 000 kronor i månaden per barn för att de ska gå i förskola, säger Penny.

Även Douglas har satt sig i skolbänken och kan nu lägga till titeln sommelier på sitt cv.

– Det var riktigt svettigt. Att plugga när man är 43 år är lite annorlunda än när man var tjugo. Men jag klarade det och ska få mitt diplom nästa vecka, säger han glatt och Penny fyller i:

– Jag hade läxförhör med honom nästan varje kväll. Då fick jag lära känna en helt ny sida av honom. Jag fick se en yngre version av honom. En Douglas som gick i skolan. Det är lite svårt att förklara, jag visste ju att han är smart och att han gått på Cornell University. Men jag kände ”Wow” liksom. Lite som att jag blev nykär.

Penny och Douglas.FOTO: TT / TV4

Penny om äktenskapet: ”Jag är en mardröm”

Penny är också sugen på att börja plugga.

– Jag skulle gärna vilja utbilda mig och jobba inom vården, men att då fokusera på att jobba med kvinnor och barn. Jag har faktiskt haft funderingar på att bli barnmorska.Paret var väldigt olika när dom träffades.

– Innan vi träffades hade Douglas sagt att han ville träffa en tjej som uppskattade god mat och fina viner. Och som inte hade Instagram. Så jag är totala motsatsen och rena mardrömmen, säger hon och skrattar.

De kan inte enas om något speciellt de saknar från USA förrän Penny utbrister:

– Vi saknar förstås mamma och pappa, även om de är här i Sverige just nu!

FOTO: TT

Annons