TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Penny Parnevik hyllas efter ärliga inlägget: "Bästa texten som existerar på internet"

06 maj, 2018 
AvAgnethe Alm
Penny Parnevik hyllas för ärliga inlägget
Tv-stjärnan Penny Parnevik slår ännu ett slag för kvinnan och att få kunna vara den man är. Nu hyllas hon för sitt ärliga Instagram-inlägg.
Annons

Penny Parnevik, 20, känd från realityserien Parneviks, har tröttnat på att kvinnor ofta sätts i fack och förväntas vara på ett visst sätt. Nu hyllas hon för sitt ärliga inlägg på Instagram, där hon sätter ner foten och berättar om hur hon känner.

“Det finns en idé om att kvinnor inte är mångfacetterade. Vi behöver alltid vara antingen det ena eller det andra: Om du har bröst kan du inte ha en hjärna… om du är sexuell är du en slampa… om du är tjock måste du vara lat… om du tycker om att täcka dig är du pryd… om du bryr dig om hur du ser ut är du ytlig… om du inte rakar dig är du en bitter feminist… om du vill vara hemmafru är du inte en bra feminist… om du inte vill bli mamma är du ‘onaturlig’. Självklart vet vi alla att allt det där bara är skitsnack”, skriver hon i inlägget.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Penny fortsätter inlägget med att ge bevis på att hon är en kvinna som har många sidor och att hon är stolt över det.

Annons

“Jag kan inte tala för någon annan än mig själv, vad som funkar för mig och som gör mig glad, men jag vet att jag är en Mac n cheese-älskande, sexig, smart, snäll, larvig, galen, glad och ibland ledsen, orimligt svartsjuk och också helt och hållet förstående, rolig men ibland ganska oförskämd, ohälsosamt lat, konstig, moderlig, sluten men ofta fördomsfri kvinna”, skriver hon.

Penny skriver också att hon, lika gärna som hon kan vara  den “stereotypiska versionen av en tjej”, också kan vara djup och analytisk. Och att hon har en miljard fler komplexa lager utöver det.

“Jag älskar att vara sexig och sexuell för mig själv och också vara sexig för min man. Och det förändrar inte mina värderingar, min feminism, eller vad jag har att säga. Moralen i det hela är var dig själv, det är din superkraft”.

I kommentarsfältet hyllas Penny för att inspirera och peppa.

Annons

“Så bra skrivet!”, skriver ett fan.

“Den bästa texten som finns på internet”, tillägger en annan.

Penny Parnevik har tidigare hyllats för hennes tankar kring kroppsideal och att våga stå för den man är. Bland annat för en bild som hon lade ut på Instagram, där hon satt ner i en bikini och fick ringar på magen – vilket möttes av hundratals positiva kommentarer.

– Jag tycker alla influencers borde börja göra så. Det är tråkigt med dem som lever ett låtsasperfekt liv, när alla vet att det inte ser ut så. Jag känner nästan att jag har en skyldighet inför mina följare att de vet hur jag ser ut på riktigt. Vem som helst när de sitter ner får rullar på magen, det är bara härligt, sa hon då till Expressen.

Foto: IBL

Annons