robinson 2022

Därför känner du igen Pelle Lilja i Robinson 2022 – okända förflutna i tv-rutan

Robinson-Pelle

Pelle Lilja är en av deltagarna i den pågående säsongen av Robinson.
Kanske känner du igen Pelle sedan tidigare, han har nämligen ett förflutet i tv-rutan.
Livsfarliga händelsen under Robinson-inspelningen: ”Anaconda”
0:45

Efter reklamen: Livsfarliga händelsen under Robinson-inspelningen: ”Anaconda”

(0:45)

Slå på ljud

Pelle Lilja, 58, är en av deltagarna i Robinson 2022. Redan i det första avsnittet får Pelle en stor roll då han blir lag syds första lagledare. Svåra beslut tvingas fattas och Pelle får både ris och ros av lagmedlemmarna.

Det arbetar Pelle i Robinson 2022 med

När Hänt når Pelle berättar han att det inte är första gången som han ansökt till programmet.

– Jag sökte året innan egentligen men kom inte med då. Men sen hörde de av sig inför det här året och frågade om jag ville söka igen, säger han.

När Pelle inte medverkar i Robinson arbetar han på en skola, ett arbete som han trivs bra med.

– Jag är socialpedagog så jag jobbar socialt interaktivt. Dels förebyggande och dels när det händer saker. Jag brukar säga att min huvuduppgift är att barnen kommer dit utan en klump i magen. De ska tycka att det är skönt att gå till skolan, sen tycker inte alla det ändå. Men det är det jag jobbar med.

Därför känner du igen Pelle i Robinson 2022

Tycker du att Pelle är ett bekant ansikte kan det faktiskt vara så att du har sett honom i tv-rutan tidigare. Det visar sig nämligen att Robinson inte är den första produktionen som Pelle medverkat i.

– Ja jag har faktiskt varit med som insatspolis i Beck-filmer och lite annat. Men då ser man aldrig att det är jag för då har vi alltid mask på oss. Enda gången man såg att det var jag, var när jag var med i Morden i Sandhamn. Jag spelade då död i ett badkar men jag kommer inte ihåg vilken det var dock, säger Pelle.

Är det ett intresse du har, att göra lite småroller?

– Det skulle vara kul, det skedde bara av en händelse för det var en kompis som gjorde det och så hakade jag på. Då hade jag ett jobb där jag var lite flexibel men nu jobbar jag dagtid så det skulle vara svårt men det hade varit kul.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN