Pelles Josefine rasar mot TV4 efter händelsen i Bonde söker fru

Pelle Hansson Edhs brevskrivare Josefines kritik mot TV4 efter händelsen i Bonde söker fru 2019.

När Josefine inte dyker upp på Pelle Hansson Edhs gård i Bonde söker fru utbryter kalabalik. Nu riktar Josefine skarp kritik mot TV4 och hur de har framställt henne.
– De försökte verkligen tvinga mig, säger hon till Aftonbladet.

I veckans avsnitt av Bonde söker fru var det dags för tjejerna att för första gången komma hem till bönderna och deras gårdar. Mjölkbonden Pelle Hansson Edh, 28, har sin gård i Söderhamn och han hade förberett sig på besök av fyra tjejer. Men en av tjejerna dök aldrig upp.

I avsnittet fick tittarna se hur Pelle försökte få tag i Josefine, men samtalet blev bortkopplat.

– Jag hoppas att hon dyker upp. Man vet ju aldrig, men det känns inte som att det blir så eftersom hon inte ens svarar när man försöker ringa, sa han i programmet och fortsatte:

– Jag är ju så att jag i alla fall hade ringt och sagt som det är, att ”nej jag pallar inte trycket tyvärr”. Det är lite tråkigt när sommaren börjar på det här viset. Man hade tänkt att det skulle bli en rolig sommar med alla fyra.

Pelle Hanssons egna ord om dramatiken i Bonde söker fru

Men det tittarna inte fick se i onsdagens program är hur oroliga både Pelle och tjejerna blev över Josefines försvinnande.

– Man går ju och väntar och hoppas på att hon ska dyka upp. Just då var jag väldigt orolig om något hade hänt eftersom ingen hört något, berättade bonden för Hänt.

I avsnittet fick tittarna se hur Pelle försökte få tag i Josefine via telefon.

– Jag försökte ringa henne två gånger för att kolla läget, men jag kom bara till telefonsvararen och jag lämnade meddelande och hoppades att hon skulle höra av sig, sa han och fortsatte:

– Alla försökte ringa runt och få tag på henne.

Produktionen bekräftade då att även de försökt få tag på Josefine utan att lyckas.

”Ingen i produktionen fick tag i Josefine. Vi blev så klart oroliga, först och främst över att något kanske hade hänt henne, sedan över hur vi skulle fortsätta inspelningen. Det blev panikartad stämning”, skrev exekutiva producenten Clara Tengbom i ett meddelande till Hänt.

Josefin berättar sin version

Nu väljer Josefine att berätta vad som egentligen hände, och enligt henne har produktionen helt enkelt förbjudit henne att ta kontakt med Pelle. På väg till gården drabbades hon av panik och hörde av sig till produktionen för att meddela att hon ville hoppa av.

– De får mig att framstå som att jag bara skiter i allt och inte bryr mig om andra. Jag hade kontakt med produktionen men de vägrade inse att jag inte ville åka upp. De försökte verkligen tvinga mig. Det kändes som att de inte respekterade mitt privatliv eller hur jag mådde, säger hon till Aftonbladet.

Hon fortsätter:

– Jag bad om att få prata med Pelle så att de kunde spela in samtalet på tv för att få ett avslut. Då fick jag bara tvärt nej. Jag bad också om att få åka upp dagen efter och spela in ett hej då men då fick jag till svar att de inte hade tid.

Produktionen ska ha försökt övertala henne till att istället fortsätta sin medverkan, men till slut fick Josefine nog och skickade ett sms där hon skrev att hon helt enkelt inte tänkte svara längre när de ringde henne.

– Då har de väl gett produktionens telefon till Pelle, för de visste ju att jag inte svarade i telefonen, säger hon.

TV4:s svar efter kritiken

Anledningen till att Josefine nu väljer att berätta sin version är att hon fått motta mängder av näthat sedan avsnittet sändes. Enligt TV4 ska allting få en förklaring i nästa veckas avsnitt.

”I det skedet som visades upp i gårdagens avsnitt lyckades produktionen inte få kontakt med Josefine, vilket skapade stor oro där och då. I nästa veckas avsnitt får dock allt sin förklaring”, skriver Bonde söker frus exekutiva producent, Clara Tengbom, till Aftonbladet.

Hon skriver att hela bilden kommer att visas upp i och med nästa veckas avsnitt. All form av näthat tar hon och produktionen avstånd från. Att Josefine inte fick komma till gården dagen efter förklarar hon med följande:

”För oss hade det bästa varit att Josefine hade kommit till gården och berättat för Pelle hur hon tänkte, så att vi kunnat visa hela historien för tittarna. Men när produktionen till slut fick tag på henne meddelade hon att hon inte ville komma till gården”.

Bonde söker fru visas på TV4 och TV4 Play på onsdagar klockan 20.00.

FOTO: TV4