LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Pelle Hansson Edh om kärleken efter Karin Nordströms dumpning

21 jan, 2021 
Gabriella Håkansson
AvOla Lagerström
Pelle Hansson Edh, Karin Nordström, Jimmy Olofsson.
Här berättar Pelle Hansson Edh om sitt nya liv.
✔︎ Nya kärleksbeskedet – efter Karins dumpning.
✔︎ Råden och stödet – från bondevännen Jimmy Olofsson: ”Han vet”.
✔︎ Markeringen mot Karin efter chocken.
Annons

Pelle Hansson Edh, 30, känd från Bonde söker fru 2019, talar ut om känslorna efter uppbrottet – och framtiden.

Läget, Pelle?

– Jo tack, det är bara bra. Just nu är det en lugn period på gården. Sommarens markarbete känns avlägset. Nu är det bara skötseln av djuren som gäller. Tempot är betydligt lugnare och jag är rätt stillasittande. ”Vad ska jag göra?”, tänker jag ibland… Sådana stunder tittar jag på en film, ringer och snackar skit med en polare eller tar en promenad med Gibbe, min hund.

✔︎ Det här är Pelle Hansson Edh

Bor: Utanför Söderhamn i Hälsingland.
God egenskap: Lättsam.Dålig egenskap: Envis.
Älskar att: Hålla på med mitt yrke. Och dansa – när det inte är corona.
Hatar att: Sitta still för länge. Jag borde bli bättre på att slappna av och vara ledig.
Äter helst: Husmanskost.
Dricker helst: Mjölk eller vatten.
Framtidsplaner: Försöka vara kvar på gården en period till – och hitta den rätta som jag kan dela mitt liv med!

Hur har nya året börjat för dig?

– Helt okej. Snön har fallit och det känns bra.

Visst var 2020 ett riktigt skitår?

– Både ja och nej. Det började bra. Jag gick in i ett nytt år tillsammans med Karin. Allt var spännande och nytt!

Pelle Hansson Edh och Karin Nordström.
Pelle och Karin.

Men plötsligt kom Karins separationsbeslut som en kalldusch?

– Ja, men det hade knakat i fogarna under hela sommaren. Vi var inte lika närgångna med varandra. Känslorna avtog, man märkte det. Både hon och jag försökte hitta tillbaka till varandra, men känslorna fanns liksom inte där. Vi blev alltmer irriterade på varandra. Till slut insåg vi att det var bäst att släppa taget.

Annons

Hur har du gått tillväga för att hitta tillbaka till glädjen?

– Jag försöker prata med folk, jag försöker få ut mina känslor. Det har varit viktigt. Jag har insett att jag måste prata mer om vad jag känner i stället för att hålla allt inom mig. Dåliga dagar har jag ringt mina kompisar och pratat ut om vad jag känt. Det har hjälpt.

Pelle om rådet från Jimmy

Har Bonde-Jimmy från Jämtland varit en stöttepelare?

– Ja, han vet hur man ska tänka och gå tillväga eftersom också han också haft en svår separation bakom sig. I oktober tog jag en tripp hem till Jimmy. Det var skönt att komma bort från gården, det stärkte mig väldigt mycket.

Jimmy Olofsson och Emelie Åstrand.
Bonde-Jimmy och hans flickvän Emelie.

Karin Nordström har träffat en ny kille – en dräng! Blir du ledsen i ögat av att hon gått vidare?

– Det är klart att det känns… Samtidigt är jag glad för hennes skull, att hon hittat någon som kan göra henne glad och lycklig.

Annons

Ringde hon och berättade det här för dig?

– Nej, jag såg i media att hon hittat en ny.

Har ni klippt banden nu, du och Karin?

– Ja, det har vi. I dagsläget känner jag att det är nödvändigt för att jag ska kunna gå vidare. Nu behövs det en distans. Vi har inget gemensamt längre. Vi har vuxit ifrån varandra, men om jag skulle träffa henne så skulle jag säga hej och vara glad och fråga hur det är med henne. Men i dagsläget känner jag att både hon och jag måste få space.

Vad säger din magkänsla om när kärleken dyker upp i ditt liv?

– Vem vet, det kanske är närmare än vad man tror... Nu, när jag varit med i tv igen, så behöver jag faktiskt inte leta. 40-50 tjejer hör av sig hela tiden. Det har verkligen exploderat. Nu är jag redo att börja dejta. Jag har redan träffat några på måfå, även om man kan tänka: ”Vad är de ute efter – egentligen?”

Berätta mer.

– Det finns ju de som skriver och hör av sig och vill träffas. Men som sagt, jag har ju tagit det ganska lugnt. Jag tänker inte stressa in i någonting. Men det gick fort för Karin, det kan gå lika fort för mig, man vet ju inte. Plötsligt kan hon ju stå där, så är det ju.

Annons

– Jag har bestämt mig för att jag vill ju träffa någon och visa att jag ”still got it”, vågar ta för mig, pratar och känna mig uppskattad igen för den jag är.

Har du varit rädd för att dejta?

– Jag var lite rädd förut men nu känner jag va fan, jag är bara 30, jag har hela livet framför mig. Jag är inte rädd, det är jag inte, men jag är mer noggrann i vad jag vill ha och vad jag söker.

Dejtingappar?

– Jag har väl aldrig varit någon som använder dejtingappar så överdrivet mycket, det kan jag väl inte säga. Jag har väl provat Tinder någon gång och så får man en match, men så blir det inget mer med det och så swajpar man vidare. Jag har svårt för det där att börja skriva, det ska nog vara att jag träffar någon häromkring eller att någon skriver något fin på Instagram och så vill jag tacka och sen börjar man prata.

Vad söker du?

– En framåt, glad och sprallig tjej. Någon som kan acceptera mig för den jag är. Jag har aldrig haft något krav på att hon ska hålla på med det här yrket men i alla fall ha förståelse för vad det innebär. Det är svårt att förklara, men träffar jag den som det känns rätt med då vet jag.

Foto: TV4

Annons