LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Peg Parneviks tuffa besked om hälsan – nu berättar hon: ”Kommit tillbaka”

20 jun, 2023 
Frida Eklöf
Peg Parnevik
Peg Parnevik är just nu aktuell med inspelningen av Så mycket bättre.
Nu öppnar hon upp om kampen med hälsan inför programmet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Peg Parnevik så slog hon igenomBrand logo
Peg Parnevik så slog hon igenom

Tv-profilen och artisten Peg Parnevik, 27, har många järn i elden. Det hela började när hon, tillsammans med sin familj, hade den omåttligt populära tv-serien Parneviks, där de bjöd över svenska kändisar som fick bo i deras lyxvilla i Miami.

Idag är Peg en etablerad artist, driver podcasten Peg & Penny tillsammans med systern Penny Parnevik, 26, och för tillfället befinner hon sig på Gotland för att spela in Så mycket bättre 2023.

Peg Parnevik om sin medverkan i Så mycket bättre

Peg befinner sig just nu på Grå Gåsen och Så mycket bättre-villan tillsammans med ett gäng andra kända artister. Men trots Pegs eminenta karriär var det inte självklart för henne att tacka ja till programmet, hon ville nämligen svara nej om det inte vore för hennes tarotkortlek.

Jag fick samma kort tre gånger av 60 kort. Det stod ”Du behöver bara en liten knuff. Allt är menat. Och du behöver ta det här steget. Jag vet att du är rädd och inte känner dig förberedd men alla är redo att ta emot dig”. Då tackade jag ja, säger Peg Parnevik i en intervju med ELLE.

Annons

Att dela hus, bo nära inpå personer du inte känner så bra och ha ett kamerateam runt dig varje dag verkar dock inte vara ett problem för Peg inför inspelningen av Så mycket bättre.

– Jag har gjort tv i tusen år så det känns bara skitkul. Man får snacka med de andra artisterna och lära känna folk på djupet. Det är lite som att åka på kollo: hejdå mamma och pappa, nu lämnar ni mig med Lasse Holm en sommar, säger Peg i en intervju med Aftonbladet.

Peg Parneviks tuffa besked om hälsan – innan Så mycket bättre

Trots att Peg är van vid att spela in tv så har hon kämpat med hälsan inför inspelningen av Så mycket bättre. Peg har tidigare berättat att hon lider av mycket prestationsångest, något som verkar ha kommit tillbaka nu. I intervjun med Aftonbladet berättar Peg om den resa som hon har gjort med sin mentala hälsa.

Annons

– Oj du, nu kommer ett jättedåligt svar, men helt ärligt så har jag inte mått så bra inför ”Så mycket bättre”. Panikångesten har kommit tillbaka och jag har fått sömnproblem. Jag har betablockerare och sömntabletter. Så det går inte skitbra, haha, säger hon och fortsätter:

– Ångest är kopplat till att prestera för mig. Tidigare kände jag att om jag inte gör ett bra jobb så är jag inte en bra person. Men jag har gått i terapi och tycker att det har blivit bättre. Blir det inte en förstaplats på Spotify så är det inte jag som person som suger, jag försökte så gott jag kunde.

FOTO: Lotte Fernvall/Aftonbladet

Annons