LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Peg Parneviks ärliga ord efter Så mycket bättre: ”Inte mer”

03 aug, 2023 
Frida Eklöf
Så mycket bättre 2023, Peg Parnevik
Peg Parnevik är en av deltagarna i höstens säsong av Så mycket bättre.
Inspelningen på Gotland är klar och nu berättar hon om sin medverkan.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Mia och Jesper lämnar USA – Peg avslöjar planernaBrand logo
Mia och Jesper lämnar USA – Peg avslöjar planerna

Tv-profilen och artisten Peg Parnevik, 27, har många järn i elden. Det hela började när hon, tillsammans med sin familj, spelade in den omåttligt populära tv-serien Parneviks, där de bjöd över svenska kändisar som fick bo i deras lyxvilla i USA.

Sedan dess har Pegs karriär gått spikrakt uppåt. Idag är hon en etablerad artist, driver podcasten Peg & Penny tillsammans med systern Penny Parnevik, 26, och tidigare i somras var hon på Gotland och spelade in nya säsongen av Så mycket bättre.

Peg Parneviks ärliga ord efter sin medverkan i Så mycket bättre

Peg spenderade en vecka i somras på den Grå Gåsen och Så mycket bättre-villan för att spela in höstens säsong av programmet.

Men trots Pegs eminenta karriär var det inte självklart för henne att ta ja till att ställa upp, hon ville egentligen svara nej, men efter tt konsulterat med sin om tarotkortlek tackade hon ja.

Inspelningen av programmet är avklarad, och nu ser hon tillbaka på upplevelsen på Gotland med blandade känslor.

Annons

– Det är verkligen det bästa men också det jobbigaste jag någonsin gjort. När jag åkte därifrån tog det mig två dagar att landa, jag kunde inte prata med någon och kände mig helt konstig. Det kändes som att jag hade levt ett helt annat liv. Allt blev som en feberdröm, typ, är det här ens på riktigt?, säger hon till Nöjesguiden.

Att vara med i Så mycket bättre kan ses som en stor milstolpe för många artister, men Peg har bestämt sig för att inte kolla på mer än ett avsnitt av programmet när det sänds i höst.

– Jag tänker kolla på första avsnittet, inte mer, haha. Man får ju bara ångest. Jag har gråtit i tv innan och det lever kvar på Youtube. Över en miljon visningar när jag fulgråter i en bil. Jag behöver inte se det igen tror jag, haha. Jag har gråtit så mycket på Gotland att det inte finns några tårar kvar. Så det är lugnt för mig, ett avsnitt, sen är ”we good”, säger hon.

Peg Parnevik om den tuffa tiden med hälsan

Annons

I en tidigare intervju med Aftonbladet har hon berättat om den resa som hon har gjort med sin mentala hälsa under de senaste åren.

– Oj du, nu kommer ett jättedåligt svar, men helt ärligt så har jag inte mått så bra inför Så mycket bättre. Panikångesten har kommit tillbaka och jag har fått sömnproblem. Jag har betablockerare och sömntabletter. Så det går inte skitbra, sa hon då.

Hon har jobbat med att förstå att hennes prestationer inte är kopplade till henne som person, något som tidigare har triggat hennes ångest.

– Ångest är kopplat till att prestera för mig. Tidigare kände jag att om jag inte gör ett bra jobb så är jag inte en bra person. Men jag har gått i terapi och tycker att det har blivit bättre. Blir det inte en förstaplats på Spotify så är det inte jag som person som suger, jag försökte så gott jag kunde.

FOTO: BJÖRN LINDAHL/AFTONBLADET/TT, KARIN TÖRNBLOM/TT

Annons