Därför har Peg Parnevik börjat tappa hår – nu vädjar hon om hjälp

PEG PARNEVIK

Peg Parnevik har haft ett tufft år bakom sig då hon brottats med sitt psykiska välmående. Nu ser hon även ett fysiskt tecken: hon har börjat tappa hår..
1:13

Efter reklamen: Peg Parneviks nya flört är Jesper Niklasson

(1:13)

Peg Parnevik, 26, är en av Sveriges mest folkkära artister och under 2021 hade hon stora framgångar med sin musik.

Men året präglades inte bara av framgångar, Peg stötte även på en del motgångar. Under våren var hennes dåvarande pojkvän Filip Lamprecht, 24, med i Let's dance och trots att fokus skulle vara på honom så fick Peg ta en stor smäll.

I oktober släppte Peg sin första EP What they’ll say about us, som blev ett naturligt sätt att bearbeta vad hon gått igenom 2021. I låten Somewhere without me fanns en hel del inslag som troligtvis handlade om hennes relation med Filip.

Julia om återföreningen med Bachelorette-deltagaren – relationen idag

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Peg Parneviks låt avslöjar detaljer om uppbrottet från Filip

På omslaget till låten Somewhere Without Me på Spotify syns en blurrad bild av Peg och Filip från 2018, och låten innehåller textrader som ”you pack up your things while I’m away, didn’t have the guts to say it to my face”, ”and I know you don’t like confrontation, but could we have a conversation” samt ”please don’t ever find somebody new, after all that we’ve been through, I still love you”.

Idag har Peg hittat kärleken i musikproducenten Jesper Nicklasson, 24, och kärleken sprudlar än idag mellan paret. I somras kunde man se att paret trivdes tillsammans och att Jesper fick träffa Pegs familj.

FILIP LAMPRECHT, PEG PARNEVIK

Filip och Peg var ett par i ungefär sex år.

Carolina Byrmo/TT

Peg Parnevik om sorgen – tappar hår

Men trots alla glada besked för Peg så har hon samtidigt mått dåligt psykiskt. Detta började visa sig på så vis att hon tappade hår, något hon nu berättar om i ett inlägg på Instagram.

”Så under det senaste året, efter en period av svår ångest och depression, började jag tappa hår. Vilket är något typiskt mig, eller hur? Sedan dess har jag utvecklat en galen osäkerhet kring mitt hår. Jag känner mig så utlämnad, jag har förlorat mitt självförtroende”, skriver hon och fortsätter:

”Det börjar så småningom att växa tillbaka och det var nyligen som jag faktiskt började uppskatta mitt korthåriga utseende lol, men jag saknar verkligen mitt tjocka hår och mitt självförtroende.”

Peg kände att hon ville dela med sig av sina tankar och möjligtvis kanske det finns någon där ute som känner likadant.

”Jag ville bara dela med mig av det här och vara sårbar för en sekund. Kanske går några av er igenom samma sak. Och kanske har ni tips? Älskar er”, avslutar hon.

LÄS OCKSÅ: Tittarnas kritik mot Nyhetsmorgon – efter upptäckten

LÄS OCKSÅ: SVT:s stora miss under Idrottsgalan – ofattbara tabben

FOTO: TV4, TT

SENASTE NYTT!