Patrik Sjöberg tvingad till sjukhus under inspelningen av Farmen VIP: ”Helt väck”

I Farmen VIP kämpar kändisar för att klara av olika uppdrag på gården. En av de som har klarat sig längst är Patrik Sjöberg som i kvällens avsnitt drabbas av akut sjukdom och tvingas till sjukhus av de andra deltagarna.

I veckans avsnitt av Farmen VIP blir höjdhoppslegendaren Patrik Sjöberg, 53, vald till storbonde. Men när beskedet läses upp är han inte på plats på gården. I stället befinner han sig på sjukhus – efter att ha blivit tvingad dit av de andra farmarna.

– Jag vaknade och skulle gå på toaletten och helt plötsligt så började jag skaka. Jag fick alltså feber och kände mig väldigt konstig. Och som tur är tvingade resten av gänget mig att åka till sjukhuset, säger Patrik Sjöberg i programmet.

Mest orolig över Patriks tillstånd var fotbollslegendaren Glenn Hysén, 58.

– Han var helt väck. Och han är ju inte den som knäar i första taget alltså. Då ska det vara riktigt dåligt. Så då blir man lite rädd faktiskt. Jag tänkte ”vad fan är det med han?”, säger Glenn Hysén.

Eftersom Patrik Sjöberg ligger på sjukhus när han blir vald till storbonde får proffsboxaren Klara Svensson, 30, axla rollen en stund till. Klara vågar däremot inte tro fullt ut på att Patrik verkligen blivit sjuk på riktigt.

– Det kan ju vara så att han kanske hade det på känn och sedan blev ”sjuk”. Han har ju aldrig varit storbonde och nu när det börjar hetta till då…, spekulerar Klara.

Men det möts av gapskratt av de andra farmarna. De litar på Patrik, trots att han varit lurig och fuskat med saker förut.

– Han är sjuk på riktigt – verkligen, säger inredaren Lulu Carter, 57.

– Ja, vi får se, svarar Klara Svensson.

Väl uppe på benen igen återvänder Patrik Sjöberg till gården, om än lite medtagen.

– Jag fick göra massa blodprov och även lungröntgen. Och det visar sig att jag har lunginflammation och streptokocker, säger Patrik Sjöberg.

Patrik medger också att det var bra gjort av de andra att tvinga honom att åka till sjukhuset.

– Det hade ju bara eskalerat om jag hade stannat här ute på farmen. Så jag är väldigt tacksam att jag för en gångs skull lyssnade på någon, säger han.

Farmen VIP sänds på måndagar klockan 20.00 på TV4.

Här är deltagarna i Farmen VIP 2018:

Camilla Henemark

Samir Badran

Sigrid Bergåkra

Yvonne Ryding

Patrik Sjöberg

Klara Svensson

Ola-Conny Wallgren

Felicia Bergström

Glen Hysen

Ben Mitkus

HETAST PÅ HÄNT TV: BIANCA INGROSSO och JOHAN GUNTERBERGS stora BRÅK (JONNA & JOHANNA REDER UT)

LÄS OCKSÅ: Deltagarnas ilska efter Patrik Sjöbergs fula fusk i Farmen: ”Erkänn”

LÄS OCKSÅ: Blodiga olyckan i Farmen VIP – Patrik Sjöberg skadad: ”Jävligt ont”

Foto: IBL

SENASTE NYTT!