TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Patrik Sjöberg avslöjar allt om regelbrotten i skandalsäsongen av Farmen

11 maj, 2023 
Före detta höjdhopparen Patrik Sjöberg var en av deltagarna i den omtalade säsongen av Farmen VIP 2018.
Nu avslöjar han allt om regelbrotten, fusken och stölderna.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Storbråket mellan Viktor och Asiatou i FarmenBrand logo
Storbråket mellan Viktor och Asiatou i Farmen

Farmen är den svenska dokusåpan där deltagarna i programmet kastas tillbaka till 1800-talet för att leva som bönderna brukade. Det innebär alltså ett liv utan internet, telefoner och rinnande vatten.

Farmen VIP var kändisupplagan av programmet, där deltagarna bestod av välkända ansikten istället för vanliga privatpersoner. Serien sändes endast i två säsonger år 2018 och 2019.

I den första säsongen fick vi följa bland andra före detta idrottaren Patrik Sjöberg, 58, i något som kom att bli en skandalsäsong. I Nemo möter en vän talar han nu ut om allt som hände bakom kulisserna.

Patrik Sjöbergs fusk i Farmen: ”Tvingade honom”

Startskottet för regelbrotten gick när Patrik under inspelningarna fick en infektion i foten, och därmed behövde få åka till Växjö lasarett.

– De gjorde misstaget i att de hade en praktikant som körde mig dit, så jag tvingade honom att stanna på en bensinmack. Där handlade jag grejer för tre tusen! Mat, popcorn, chips, cigaretter, snus, allt.

Annons

Bakom kulisserna hade deltagarna under själva verket full tillgång till mat, tobak, alkohol och allt de skulle kunna behöva.

De fick de bland annat genom att sno mat från produktionens privata kylar, men även genom Patriks egna kontakt utanför gården.

Patrik Sjöbergs överenskommelse med TV4 – regelbrottet avslöjat

– Jag hade en special deal med produktionen, så jag hade mina telefoner med mig hela tiden, vilket ingen annan fick. Så när de stängde av alla möjligheter att få till käk så ringde jag polare, säger han och fortsätter:

– Då smsade jag beställningslistor. Det var allt från pincetter, grejer som tjejerna ville ha, mat, systembolaget, lösgodis, tidningar, allt.

Patrik berättar att deltagarna kom undan med allt då de gömde mat och liknande i en kökssoffa som fanns inne på torpet.

– Vi hade allt i huset redan, vi hade pasta, kött. I tävlingarna kunde man vinna en liten påse lösgodis, men vi hade redan fem kilo lösgodis.

Annons

Lögnen om Patrik Sjöbergs avhopp i Farmen: ”Hotade med kontraktsbrott”

Men till slut gick det så långt att Patrick faktiskt blev utslängd ur programmet.

– De tog in mig i storbondehuset, spelade in samtalet och sa att jag har förstört för hela produktionen, säger han och fortsätter:

– De sa att jag skulle lämna området direkt, och då skulle de inte ta vidta några åtgärder.

Enligt Patrik ville produktionen och TV4 till media få det att framstå som att han lämnade pågrund av att han var sjuk och hade fått förbud från läkaren.

– Det stämde inte, det var ju pågrund av det här. Jag fick ett argt mail från TV4 där de hotade med kontraktsbrott om jag skulle vidhålla något annat. Men det roligt är att jag har ju inget avtal eller kontrakt med TV4.

FOTO: Linus Hallsenius/TV4/Henrik Isaksson/TT

Annons