LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Patrick Grimlunds änka bryter tystnaden – kampen efter makens bortgång

03 feb, 2023 
PATRICK GRIMLUND, SARA GRIMLUND
Tidigare i år möttes vi av beskedet att Lyxfällan-profilen Patrick Grimlund hade dött i en trafikolycka.
Nu bryter änkan Sara tystnaden.
”När jag sover slipper jag tänka, känna och att tiden går.”, skriver hon.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Lyxfällan-programledaren Patrick Grimlund död i trafikolyckaBrand logo
Lyxfällan-programledaren Patrick Grimlund död i trafikolycka

Det var i början av året som den förskräckliga nyheten om att en känd tv-profil dött i en trafikolycka. Efter några dagar kom beskedet att det var Lyxfällan-Patrick Grimlund som omkommit.

Sedan dess har sorgen varit total och det är flera av våra svenska kändisar som uttryckt sina kondoleanser.

”Älskade Patrick! Finner inga ord i denna otroligt mörka stund . Fyra barn har mist sin far, en fru har mist sin man och många har mist sin vän. Världen är så grymt hård ibland”, skrev bland annat Christian "Kicken" Lundqvist, 51.

Men dem som drabbats hårdast av den tragiska förlusten är ju givetvis Patricks familj. Sedan 2013 var han gift med Sara Grimlund och de har tre barn ihop.

Änkan Sara Grimlund om sorgen – bryter tystnaden

Nu delar Sara med sig av sin sorg, något som blir extra påtagligt då hon fyller år och brukar fira dagen tillsammans med Patrick.

Annons

”En födelsedag, mitt i allt kaos, min egen födelsedag.”, skriver hon på Instagram och fortsätter:

”Jag är som en spillra av mitt forna jag där jag försöker hänga fast mig vid barnen, att få deras tillvaro att steg för steg bli något som liknar normal. Skola, aktiviteter, fantastiska vänner.”

Hon berättar att hon ser Patrick i barnen och att han lever vidare genom dem.

”I barnen finns en tydlig mening med livet, som även lyser igenom i det mörkaste av mörker. Något som får mig att resa mig upp varje morgon och kliva upp ur sängen”, skriver hon och fortsätter:

”Jag sörjer inte bara en person som jag älskar. Pappa till mina barn. Patrick var ju en del av allt i hela min och barnens tillvaro. Det är också att sörja det liv vi levde tillsammans och mot min vilja tvingas bygga upp en ny tillvaro. Vilket här och nu känns helt orimligt.”

Sara Grimlund om stödet från nära och kära

Men att sorgen är total är ett faktum som kvarstår. Sara berättar om stödet hon får från familj och vänner.

Annons

”När jag sover slipper jag tänka, känna och att tiden går. När jag vaknar så finns där en millisekund när allt känns som vanligt, att allt bara var en mardröm… tills verkligheten sköljer över en och jag igen tvingas inse att allt har kraschat.”, skriver hon och avslutar:

”Barnen är peppade på att fira sin mamma och jag är den lyckligaste mamman som får ta del av deras förväntansfulla ögon i allt dom fixat. Att dessutom ha en järnring av familj och vänner, dom som plockar upp oss när vi faller och gör denna dag till en fin dag. Evigt tacksam för er.”

FOTO: Karin Törnblom/TT, Erik Simander/TT

Annons