Patrick Ekwalls glädje med frun Hannah Ekwall – efter cancerbeskedet

Det var i vintras som Patrick Ekwall fick det tuffa beskedet att hans fru Hannah Ekwall hade bröstcancer.
Nu visar han upp den stora lyckan efter den svåra våren.

Det var i vintras som sportjournalisten Patrick Ekwall och hans hustru Hannah Ekwall upptäckte att hon hade en knöl i bröstet efter att deras dotter Tindra kom åt bröstet med armbågen. Ganska snart efter sökte de hjälp för att ta reda på vad det var, och efter ett och annat läkarbesök möttes de av det tuffa beskedet att det var bröstcancer. I en intervju med Aftonbladet berättar Hannah om hur det var att få beskedet.

– Jag tänkte såklart det värsta. Men de sa redan då att det är goda prognoser på det här. De var väldigt noga med att säga det. Sedan kan de såklart inte lova någonting, men det kändes bra från första början även om det var en stor chock, berättar hon innan hon fortsätter:

– Jag har fått en god prognos från början och det blir inte bättre för att jag känner hat eller är arg. Jag är ingen negativ person. Nu är det så här och vi får göra det bästa. Vi har också fått känslan av att det här kommer gå bra, det är bra att bita ihop i några månader.

Under våren började hon med cellgifter och gjorde förhoppningsvis sin sista kur i slutet av sommaren, och i början av september gjorde hon även en stor operation för att ta bort en bit av bröstet. Men genom allt det här har Patrick stått stadigt bredvid och Hannah har tidigare berättat hur han under de värsta stunderna alltid har förblivit lugn och trygg.

Anna Anka förlorade vårdnaden för sina två barn – berättar om sorgen

– Han är helt jävla magisk. Det finns ingen med ett större hjärta. Han fixar allt och är helt fantastisk. Det går inte att beskriva vad Patrick betytt under den här perioden, när man själv har varit hysterisk har han varit lugn och trygg även om han innerst inne också är orolig såklart. Utan honom hade jag inte fixat det här, säger hon.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Glädjebeskedet efter tuffa sjukdomsperioden

Men även fast det har gått bra för Hannah är cellgifter väldigt tufft och en av många biverkningar av gifterna kan vara att man tappar håret. Men nu är cellgifterna klara och Hannahs kropp börjar sakta men säkert återhämta sig, och i ett inlägg på Instagram visar Patrick att även Hannahs hår har kommit tillbaka. Under en bild på de själva skriver han om den stora lyckan:

”Håret växer! På oss bägge.”

Och i kommentarsfältet visar folk sin glädje för paret, och tacksamhet över att allt gick så bra.

”Fantastiskt! Underbart att se er”, skriver en följare.

”Så fina! Hälsa så gott!”, skriver en annan.

LÄS OCKSÅ: Patrick Ekwall om relationen med Niclas Wahlgren – efter succén på TV4

LÄS OCKSÅ: Doktor Mikael Sandström om tragedin med pappan