Artikeln innehåller reklamlänkar
TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Patrick Ekwall om relationen med Niclas Wahlgren – efter succén på TV4

18 jun, 2019 
Patrik Ekwall Niclas Wahlgren Hela Sverige bakar.
Det blev sportjournalisten Patrick Ekwall som kammade hem första platsen i ”Hela kändis Sverige bakar”. Trots lyckan över vinsten erkänner han för Hänt att han inte bakat någonting sedan programmet spelades in för ett år sedan. – Jag är den som diskar hemma, säger han.
Annons
Niclas Wahlgren visar upp huset – efter förändringenBrand logo
Niclas Wahlgren visar upp huset – efter förändringen

I årets final av Hela kändis Sverige bakar stod programledaren Ola Selmén, 40, sportjournalisten Patrick Ekwall, 53, och skådespelaren Ellen Bergström, 29. Säsongsavslutningen bjöd på två utmaningar för finalisterna: en finaltårta och nio minikatalaner med tre olika fyllningar. Efter en hyllad passionsfrukttårta och hallonlakrits minikatalaner stod till sist Patrick Ekwall som säsongens vinnare. Förstavinsten bestod av 50.000 kronor att skänka till valfritt välgörande ändamål och att få ett bakverk uppkallat efter sig på Taxinge Slott. Patrick Ekwall valde att skänka sina vinstpengar till organisationen Childhood, som arbetar för att förebygga sexuella övergrepp mot barn.

– Det känns helt galet. Min familj trodde inte på mig när jag berättade att jag vunnit, jag har i stort sett aldrig bakat innan. Programmet ser lite fjompigt ut när man tittar på det men det var faktiskt jäkligt roligt, säger han till Hänt.

Annons

Köpte sockerkaka-mix när barnen var små

Patrick Ekwall berättar att han varken bakar eller lagar maten hemma, så att han kammade hem vinsten är även chockerande för honom.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Det enda jag gjort i bakväg när barnen var små var att jag köpte sådant sockerkaka-pulver som man bara tillsätter vatten till på ICA. Annars är jag den som diskar hemma, jag är jäkligt bra på att diska, säger han.

Men har du fortsatt baka något efter programmet då? 

– Nej jag har inte bakat en enda gång sedan programmet spelades in för ett år sedan om jag ska vara ärlig. Vi fick faktiskt köpa de bakmaskiner som vi använder i programmet till ett billigare pris, så jag köpte en bakmaskin som jag inte rört en enda gång. Så vill du köpa en bakmaskin har jag en, säger han och skrattar.

”Inte ofta man får nya vänner i denna ålder”

På frågan vad som var det bästa med programmet är Patrick Ekwall säker: de nyfunna vännerna.

– Alla säger väl det här, men jäklar vilket härligt gäng det var. Det var väldigt roliga människor.

Annons

Har ni kontakt idag? 

– Ja, jag har fortfarande kontakt med Niclas Wahlgren till exempel så det är roligt. Sen Ola Selmén pratar jag en del med också. Det är faktiskt en rolig sak med att vara med i tv-program, i min ålder möter man inte så många nya vänner. Så det är kul med nya polare.

På frågan om han trodde att han skulle vinna svarar han bestämt nej. Innan det hela avgjordes trodde han själv på Ellen Bergström som vinnare.

– Ellen gjorde så detaljerade grejer som kunde stått i vilket konditori som helst. Men under sista programmet hade jag ändå för första gången på känn att det var jag som skulle vinna, säger Patrick Ekwall.

FOTO: TV4

Annons