LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Patrick Ekwalls hjärtskärande ord om dottern – efter Hannahs bortgång

19 maj, 2024 
Maria Broberg
Patrick Ekwalls fru Hannah avled tragiskt under 2021 i sviterna av sin bröstcancer som hon kämpade mot under ett års tid.
I ett avsnitt av Paradrätten berättar nu Patrick om en tuffa tiden och hur deras gemensamma dotter reagerade på sin mammas bortgång.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Patrik Ekwalls fina ord om framtiden med dottern Tindra efter Hannahs bortgångBrand logo
Patrik Ekwalls fina ord om framtiden med dottern Tindra efter Hannahs bortgång

Patrick Ekwall gifte sig med Hannah Ekwall 2017, och tillsammans fick de dottern Tindra, 10. Men under 2021 avled Hannah tragiskt nog till följd av sin bröstcancer som hon kämpat mot under ett års tid.

När sportjournalisten besökte Youtube-programmet Paradrätten berättar han om sin hypokondri, hur den påverkades av Hannahs bortgång, och hur dottern Tindra reagerade på Patricks sorg.

Patrick Ekwalls hypokondri

I Youtube-programmet Paradrätten ska svenska profiler bjuda programledarna Kalle Möller och Sofia Dahlén på just sin paradrätt. I programmet blir profilerna även intervjuade om händelser från deras liv.

När Patrick Ekwall gästar programmet påpekar Sofia och Kalle att han är petig med handskar när han ska skära rå kyckling och att han dubbelkollar utgångsdatum på ingredienserna.

Slutligen frågar Kalle Patrick om han är rädd för baciller eller om han är hypokondriker.

– Inte bacillskräck, absolut inte, men jag är möjligtvis lite hypokondrisk. Det är ganska många i min bransch som är hypokondriska, svarar Patrick och fortsätter.

Annons

– Det är vanligt i kreativa yrken, det är vanligt hos skådisar och sånt där.

Patrick Ekwalls hjärtskärande ord om dottern Tindra

Därefter frågar Kalle Möller om Patricks hypokondri påverkats av att nyligen förlorat en närstående i en sjukdom som man inte kan kontrollera.

– Jag kan säga att det blev snarare tvärtom, att jag tänkte att det är inget fel på mig, svarar Patrick och fortsätter:

– Någonting som är fortfarande jobbigt är ju att, exempelvis när min fru Hanna gick bort, Tindras mamma. I början när vi var ledsna båda två, då tröstade Tindra mig så här: ”Pappa, du ska inte vara ledsen”. Hon var sju-åtta år när hon tröstade mig. Så tänkte jag: ”Det är hjärtskärande”.

Patrick fortsätter berätta att han frågade sin psykolog om varför Tindra betedde sig på det sättet, och fick då veta att barn gör så för att de inser att det bara finns en förälder kvar och så måste den må så bra som möjligt.

– Det kändes så jäkla jobbigt, så det kan jag fortfarande känna av att man bär något slags ansvar, förklarar Patrick och berättar att han har vidtagit åtgärder för att ta reda på om han är sjuk eller inte:

– Idag är jag inte lika hypokondrisk, men jag har gjort en scanning av hela kroppen och jag har betalat en massa pengar för det bara för Tindras skull. För att om det skulle vara någonting så vill jag...det valde jag att lägga pengar på. Så ville jag att det skulle fixas i så fall.

FOTO: TT

Annons