Idol 2023 marknadsföring banner

Patrick Ekwall om Hannah Ekwalls sista tid i livet

12 mar, 2021 
Patrick Ekwall och Hannah Ekwall
Nyligen nåddes svenska folket av det tragiska beskedet att Patrick Ekwalls fru Hannah Ekwall somnat in efter en tids sjukdom i cancer.
Nu berättar Patrick om Hannahs sista tid i livet i sin egna podd.
Annons
7 svenska kändisar som har lämnat oss 2020
7 svenska kändisar som har lämnat oss 2020

Det har nu gått några veckor sedan sportjournalisten Patrick Ekwall, 55, meddelade att hans fru Hannah Ekwall somnat in. Hannah levde länge på hoppet att hon skulle besegra cancern och inspirerade hela Sverige på sociala medier med sin optimism och livsglädje.

Men efter att ha kämpat mot cancern i ett års tid tog hon sitt sista andetag på lördagen den 13e februari. Och Patrick Ekwall med familjen tog nyligen ett sista farväl av deras älskade Hannah.

Hannah Ekwall levde på hoppet in i det sista

I Patrick Ekwalls egna podd Pådden med Olsson & Ekwall berättar han om Hannahs sista tid i livet, bland annat om hur optimistisk och glad hon var.

Recept.se Nyhetsbrev

– Hannah levde med hoppet att hon skulle fixa det här och få ny medicin, säger Patrick Ekwall i podden och fortsätter:

– Men det gick väldigt snabbt på slutet. Det var och är en chockerad tid på alla sätt och vis. Alla som har förlorat någon så nära förstår. Vi hade en väldigt fin, vacker och fruktansvärt smärtsam begravning.

Annons

Så var Hannah Ekwalls sista tid i livet

Vidare berättar Patrick att Hannah kände sig pigg och kry bara någon dag innan hon somnade in.

– På torsdagen var hon pigg, glad och frisk vad hon kände iallafall. Hon lagade mat och var på gymmet. Men på natten blev hon jättesjuk och dålig.

– Så på fredagen åkte hon in till sjukhuset och då hade hennes kropp fullständigt attackerats och tagits över av aggressiva cancerceller, som slog ut alla organen på väldigt kort tid. Så rycktes hon ifrån oss, och på lördagen tog hon sitt sista andetag på sjukhuset när vi var där.

Patrick tillägger att Hannah ville att Patrick med familjen ska leva vidare och se framåt. Patrick säger även att han vet att Hannah kommer leva vidare i deras gemensamma dotter, Tindra.

– Idag hoppas jag att jag själv och min dotter Tindra som är 7 år, Wilma såklart och alla andra i Hannahs familj och vänner kan och orkar göra det som Hannah ville att vi skulle göra. Det är ett nytt liv som väntar och en ny framtid, jag utgår någonstans ifrån att vi ska försöka ta det framåt så som hon ville att vi skulle göra.

Annons

– Det är det minsta jag kan göra, hon måste leva vidare i Tindra och jag får på något vis se till att hon kan göra det.

FOTO: Anna-Karin Nilsson/Expressen/TT // WIXTRÖM JIMMY/Aftonbladet

Annons