TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Parneviks tvingas överge miljonvillan: "Du kan inte överleva det"

09 sep, 2017 
AvJohanna Bladh
Orkanen Irma fortsätter dundra in över Florida. Familjen Parneviks har tvingats lämna sitt hem och riskerar nu att förlora miljonvillan i stormen.
Annons

Orkanen Irma som drar in över södra Florida under lördagen är lika stor som tre fjärdedelar av hela Sverige. Statens guvernör Rick Scott har nu gått ut och varnat alla Floridabor, däribland Parneviks som bor just vid den drabbade kusten.

– Det börjar bli sent. Är du inte på vägarna på västkusten vid 12 behöver du ta dig till ett skyddsrum, gå hem till en vän om du är i evakueringszonen. Ta dig bort från vägarna, du kan inte överleva detta, ska han ha sagt enligt Miami Herald.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Den svenska familjen Parnevik består av mamma Mia, pappa Jesper, döttrarna Peg, Penny och Philippa samt sonen Phoenix. Lyxvillan som de äger är känd för hela svenska folket sedan familjen öppnade ytterdörren och bjöd in ett tv-team till tv-programmet “Parneviks”.

Det vita huset kallas för Casa Mia, efter frun Mia, och ligger direkt på stranden där de kan sola och fiska kvällens middag. Jesper och Mia Parnevik byggde villan i början av 2000-talet. Enligt Expressen kostade det 65 miljoner kronor att bygga.

Annons

Huset är på cirka 1 400 kvadratmeter och bara parets sovrum är på 250 kvadratmeter.

Men nu när stormen drar in tvingas familjen överge sitt hem och riskera att förlora allt i orkanen. Jesper Parnevik, 52, skrev i tisdags på twitter att han “är i Tokyo och Mia flyger till Florida i dag. Hon och Phoenix får stänga huset och ta sig därifrån.”

Mia befinner sig i ett hotellrum i New York, varifrån hon postat en förtvivlad video på instagram medan hon följer nyhetsrapporteringen från katastrofen. Runt 5,6 miljoner människor har redan evakuerats från Florida.

Orkanen har redan orsakat 20 människors död då den drog igenom Karibien, enligt nyhetsbyrån AP.

På vägen mot Florida har Irma redan orsakat förödelse och ödelagt tusentals människors hem. Vissa ska till och med ha behövt skydd i grottor, enligt AP.

Förödelsen som Irma orsakade i Karibien

Hur stora skador orkanen kommer ha orsakat när den blåst över Florida är det ingen som kan svara på.

Annons