Frun Kerstin planerar Arne Hegerfors begravning

Arne Hegerfors och hans fru Kerstin berättar om förberedelserna inför en begravning men även om det vardagliga livet de lever just nu.

Den legendariske sportkommentatorn Arne Hegerfors, 74, har haft det jobbigt med sin hälsa de senaste åren. I slutet av 2011 drabbades han utav en massiv hjärtinfarkt. Ett halvår senare fick han en stroke och hösten 2014 kom nästa mardrömsbesked. Han hade meningom, en tumör som växer från hjärnhinnan. Idag kämpar den folkkära tv-profilen med dålig syn och ett minne som sviktar. Nu berättar hans fru och livspartner Kerstin Hegerfors, 63, om att paret börjat planera inför begravningen.

– Jag känner att det skulle vara väldigt bra att göra, det underlättar för de anhöriga och efterlevande, säger hon i en intervju med Expressen.

De berättar sedan vidare om sin vardag.

– Dagarna går ju och det är mycket… du tittar ju framför allt på tv hela tiden Arne. Det sitter i fortfarande, du kollar alla sportsändningar. Och jag har väl ganska fullt med att se till att allting fungerar. Jag har en mamma som är 97 år som jag också tar hand om. Det är mycket omkring det praktiska. Men vi har ett bra liv tycker jag, absolut.

LÄS OCKSÅ: Arne Hegerfors svåra sjukdomskamp: ”Jag kan inte hitta från rum till rum”

Arne Hegerfors med sin kära fru Kerstin Hegerfors.

Arne Hegerfors med sin kära fru Kerstin Hegerfors.

Arne håller med.

– Vi får dessutom hjälp av hemtjänsten, säger Kerstin Hegerfors.

– Ja de kommer väl två gånger om dagen, fyller Arne Hegerfors i.

På frågan hur mycket hjälp Arne får idag, svarar Kerstin:

– Det är bättre nu för nu klarar han att ta sig till toaletten och borsta tänderna och klä av sig och så där. Annars har han behövt en liten knuff i rätt riktning om man säger så. Sedan hittar han fortfarande inte riktigt i vårt hem. Men han letar sig fram. Vi brukar låta honom få gå fel och hitta rätt.

Tv-profilen är oerhört tacksam att han har sin fru Kerstin som han gifte sig med 1983, som hjälper honom i vardagen och tre fina barn som ställer upp mycket. Eftersom Kerstin även tar hand om sin 97-åriga mamma som bor hos dem kallar Arne lite skämtsamt deras hem för Birger Jarlskliniken.

– Kerstin drar ett stort lass, men hon har bedyrat att hon ser det som en fin uppgift att få ta hand om mig, har Arne tidigare sagt till Hänt.

LÄS OCKSÅ: Arne Hegerfors om självmordstankarna: ”Utan Kerstin och barnen hade jag inte levt idag”

Foto: IBL