Arne Hegerfors om självmordstankarna: "Utan Kerstin och barnen hade jag inte levt idag"

Gång på gång drabbades sportjournalisten av allvarliga sjukdomsproblem. Det fanns en tid då han hade tankar att göra slut på lidandet.

Arne Hegerfors, 73, lider sedan 2011 av stora sjukdomsproblem. Den tidigare kommentatorn har drabbats av hjärtinfarkt, stroke och en tumör i hjärnhinnan.

– Min pappa dog i sin tredje hjärtinfarkt så när jag fick min hjärtinfarkt tänkte jag att nu följer jag i pappas spår mer eller mindre. Då kontrade sjukdomarna med att släppa in en stroke och en hjärntumör istället för en ny hjärtinfarkt. Så jag har överlevt än så länge, berättar Arne för SVT.

I dag tackar han sin familj för att han lever.

– Så jag är oerhört tacksam över att jag gifte mig med rätt kvinna och har fantastiska barn. Utan Kerstin och barnen hade jag inte levt. Då hade jag stoppat i mig de där tabletterna som jag ibland tänkte på väldigt starkt. Att nu tar jag alla tabletterna på en gång, att det skulle vara en lättnad och jag förstår de som har gjort det.

Arne Hegerfors hittar styrkan hos frun Kerstin och även barnen Anna, Björn och Susanna.

Hälsan är långt ifrån bra, men Arne lyckas trots allt tänka positivt.

– Det är flera dagar sedan jag var på sjukhus. Det känns relativt bra, ett tag var man ju där för jämnan, säger han till Expressen och påpekar att han fortfarande kan titta på sport på tv som är en viktig del i hans liv.

– Att jag kan göra det är en av lyckorna i livet.

Foto: IBL, Stella