LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Stora missen i Gift vid första ögonkastet – här avslöjas parens framtid

08 apr, 2024 
gift vid första ögonkastet
Det har äntligen blivit dags för Gift vid första ögonkastet 2024!
Men om man vill kolla hur det gått för paren är det ganska lätt...
Nu ger SVT svar på tal.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Så dolde de graviditeten – Arvid och Ida från Gift vid första ögonkastetBrand logo
Så dolde de graviditeten – Arvid och Ida från Gift vid första ögonkastet

Det har äntligen blivit dags för den nya säsongen av Gift vid första ögonkastet och i det första avsnittet får vi lära känna deltagarna lite mer. De paren som gifter sig i den här säsongen är:

Christoffer, 30, & Rosanna, 32, Anastasia, 27, & Torsten, 27, Mattias, 27, & Emmy, 26, samt Jimmi, 33, & Linnea, 27.

I vanlig ordning är de ihop-matchade av experterna; psykoterapeuten Maria Farm, sexolog- och psykoterapeuten Kalle Norwald och psykologen Fredric Bohm. I år får de även sällskap av psykologen Hana Jamali.

SVT:s svar om de avslöjade paren

Nu återstår det att se hur paren kommer klara sig tillsammans och som tittare är det alltid väldigt spännande att följa. Det man längtar efter är att se hur paren gör – väljer de att fortsätta vara gifta eller inte?

Annons

Men om man verkligen vill veta hur det gått redan innan det avsnittet har sänts så finns det faktiskt ett väldigt enkelt sätt. Faktum är att de par som hållit ihop idag är skrivna på samma folkbokföringsadress.

SVT säger såhär om saken, i ett mail till Hänt:

”Så här har det varit i alla år som programmet har sänts – vill du ta reda på vad som hänt med deltagarna idag så kan du göra det på olika sätt, relativt lätt. De är ju helt vanliga personer som lever sina liv med jobb och adresser och med släkt, vänner och kollegor som vet hur det gått innan hela serien sänts.”

Därför har inte SVT regler för deltagarna

Att vi har "Offentlighetsprincipen" i Sverige är väldigt unikt om man jämför med andra länder. Men detta gör också att det blir väldigt lätt att ta reda på vilka som är skrivna på samma adress. I program som till exempel Bonde söker fru och Bachelor/Bachelorette finns strikta regler när det kommer till detta.

Men SVT tänker lite annorlunda och det har de alltid gjort.

”SVT avslöjar så lite som möjligt men det finns inga regler som säger att deltagarna måste leva med hemlig identitet i flera månader efter inspelningen, det är ju ett orimligt krav som förmodligen hade varit mindre populärt än alternativet som alltså är att de får leva fritt och lämna det till gemene man att ta sitt ansvar att inte spoila.”, skriver programmets pressansvarige Molly Brunner i ett mail till Hänt.

FOTO: SVT

Annons