LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Paradise Hotel-profilernas raseri mot Sofia Wistam: "Pinsamt"

10 okt, 2017 
AvLinda-Marie Nilsson
Sofia Wistam sa under förra veckan att hennes program "Temptation island" inte alls är som konkurrerande dokusåpan "Paradise hotel". Nu rasar flera TV3-profiler mot hennes uttalande. – Har hon ingen skam i kroppen? säger Robin "Mos" Andersson till Hänt.
Annons

Det har stormat om programledaren Sofia Wistam, 50, de senaste veckorna. Anledningen är att tv-profilen, som annars leder känslosamma program som “Sofias änglar”, nu också står som ansiktet utåt för Kanal 5:s nya skandalsåpa “Temptation island”.

Dokusåpan, som går ut på att fyra par frestas att vara otrogna genom att placeras med massa singlar på en paradisö, har sågats på nätet och i Sofias Wistams eget kommentarsfält på Instagram har kritiken haglat. Programledaren slog då tillbaka mot kritiken och för Hänt berättade Sofia Wistam före premiären att “Temptation island” inte alls är en skandalsåpa.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Det är inte som Paradise hotel. Det är såklart unga, snygga människor i bikini på en strand, men deltagarna har inte åkt dit för att ligga i tv. Det handlar om par som är jättekära och trygga i sina förhållanden. De har åkt dit för att vara med om ett äventyr, sa hon då.

Men nu har hennes uttalanden också väckt raseri hos andra. Det är jämförelsen med konkurrenten “Paradise hotel” som fått både programledaren Rebecca Stella, 31, och Paradise hotel-deltagaren Robin “Mos” Andersson, 25, att reagera starkt.

Annons

– Jag blev helt rasande när jag läste vad hon hade sagt och kände bara att det var ett hån mot oss och mot Rebecca. Vad är det som gör Sofias program bättre än Paradise hotel? Har hon ingen skam i kroppen? Skäms hon inte? Det programmet hon ställer upp i är ju tio gånger sämre. Att hon klankar ner på Paradise hotel är bara pinsamt. Jag är verkligen så jävla sur på Sofias uttalande, säger han.

Robin “Mos” Andersson, som deltagit i “Paradise hotel” två gånger, passar också på att såga “Temptation island” vid fotknölarna.

– Jag såg ett halvt avsnitt och det var det pinsammaste programmet jag sett. Jag hade inte ställt upp för en halv miljon kronor ens. Jag menar inte att Paradise hotel är det bästa programmet som finns, men det är i alla fall mycket bättre än “Temptation island”. Jag tycker att Sofia Wistam är bättre än att leda det där, säger han.

Också Rebecca Stella, som leder “Paradise hotel” och tidigare också “Studio Paradise”, rasar mot uttalandet. På sin Instastory har hon lagt ut flera inlägg där hon hänvisar till Sofia Wistams kommentar. I ett mejl till Hänt uttrycker hon sin åsikt:

Annons

Det är inte som PH’, säger Sofia om ett program som går ut på att få par att bryta upp och ligga med andra… Nej, Sofia, det är värre? PH handlar om singlar som vill ha ett äventyr. Jag ser upp till Sofia på grund av den grymma programledaren hon är, men det här var bara löjligt, skriver Rebecca Stella och fortsätter:

 Let’s be honest: Sex är bra tv. Drama är bra tv. Kärlek är bra tv. Så mitt råd skulle vara att bemöta kritiken på rätt sätt. Sluta ursäkta dig. ‘Temptation island’ är en realityshow, precis som ‘Paradise hotel’. Det vet vi allihopa. Och du har valt att göra det programmet, så gör det fullt ut och förminska inte konkurrerande program, det blir bara löjligt.

“Temptation island” sänds 21.00 på söndagar i Kanal 5 och Dplay. “Paradise hotel” sänds 22.00 måndag-onsdag i TV3 och Viafree. 

Foto: TV3, Kanal 5

Annons