Paradise Hotel-Frida Westman protesterar mot våldtäkter med lättklädd bild

Frida Westman, känd från årets upplaga av Paradise Hotel, har tröttnat på att tjejers kroppar alltid sexualiseras.

Frida Westman, 20, från Paradise Hotel, har fått stort gensvar efter att hon postade en lättklädd bild på Instagram där hon skriver:

Det våldtas tusentals flickor världen runt. Det ska fan inte spela någon roll om jag går runt såhär, eller i en jävla dunjacka. I’m not asking for it. Jag har ett val.

https://instagram.com/p/8vY7qdxchr/?taken-by=fridawestmaan

Inlägget har fått över 2000 likes och många stöttande kommentarer. Frida förklarar för Hänt att hon postade inlägget för att visa på hur trött hon är på att bilder på tjejers kroppar alltid ska göras till något sexuellt.

– Jag vill att tjejer ska kunna posta bilder på sig själva i bikini utan att behöva få kommentarer som “jag skulle lätt kunna ligga med dig”, säger Frida till Hänt.

– Vi tjejer ska inte behöva vara rädda för att gå hem sent på kvällen i kort kjol. Men det är vi ändå och det är det jag blir arg på.

Foto: TV3/ Johnny Wohlin

Foto: TV3/ Johnny Wohlin

Frida har gjort sig känd som en av de mer frispråkiga deltagarna när det kommer till sex. Hon tycker om att ligga och har inga problem med att prata om det. Efter att hon haft sex med Adrian Montin i första avsnittet utsattes hon för grova påhopp och näthat. Frida tror själv att det är många äldre personer som ser ner på program som Paradise Hotel och på deltagarnas beteende.

– Jag som tjej får verkligen inte säga att jag är kåt, man ska inte ligga i tv, enligt dem, säger hon.

Frida bryr sig inte så mycket när hon får hatiska kommentarer från unga tonåringar, men när hatet kommer från personer i 40-50 årsåldern blir hon besviken.

– De är vuxna människor, de ska ju vara förebilder för de yngre. Men de släpper inte in något nytt och det är därför det är så mycket hat.

Andra läser också:

Emelie Didriksson om vikthånet i Paradise Hotel: ”Det var tufft att höra”

De 21 bästa och sjukaste citaten från Paradise Hotels historia

20 tecken på att du platsar i Paradise Hotel