Paradise hotel-Emma Hellström om sjukdomen endometrios

Emma Hellström

Mickan Palmqvist, Robin Lorentz-Allard
Emma Hellström är ofta väldigt öppen med vad som händer i hennes privatliv. Nu öppnar hon upp sig om sin jobbiga sjukdom.
Emma Hellström om relationen till Arvid Stenbäcken: "Hatkärlek"
Slå på ljud

Emma Hellström är en känd profil från realityprogram som Paradise hotel och Celebrity ex on the beach. Det förstnämnda programmet har hon precis klivit in i igen. Hon har också en Youtube-kanal där hon ofta är öppen om sitt liv.

I en ny intervju med Baam berättar nu Emma Hellström om sjukdomen endometrios som hon dras med. Det innebär kortfattat att en vävnad växer utanför livmodern vilket skapar stora besvär som kraftig smärta i samband med mens.

– Jag har alltid haft jättemycket problem med magen, och det började när jag var i tonåren. De här magproblemen skapade väldigt mycket ångest hos mig, för jag var väldigt svullen och hade mycket problem, och det gav i sin tur panikångest och utifrån det dödsångest eftersom jag inte visste vad som hände första gången, berättar Emma Hellström.

Emma Hellström om endometrios

Hon beskriver smärtan som ett stort betongblock som ligger i magen och vill trycka sig ut. Det kan göra så ont att hon blir yr och kräks. Nu är Emma Hellström öppen med sjukdomen, men när hon var yngre var det svårare att prata om. Det ledde till att hon inte visste om att hon hade endometrios.

– Jag kände att jag typ inte kunde prata med någon om det. För det var lite så när jag var ung, vilket är hemskt, att det var pinsamt att prata om mens. Jag tänkte inte att min smärta var ovanlig för jag jämförde inte med någon annan. Men jag kände att det var nånting som inte stämde, för så här ska man inte må. Man ska inte behöva ligga i fosterställning på golvet och gråta. Jag blödde igenom de största tampongerna på en halvtimme, säger Emma Hellström i intervjun.

Det gick så långt att hon blev sjukskriven för besvären, vilket gjorde att hon till sist uppsökte en gynekolog. Då upptäcktes en dubbelcysta på Emma Hellströms äggstock. Inför operationen fick hon veta att det inte var helt säkert om hennes äggstock skulle klara sig eller inte – det skulle hon få reda på när hon vaknat upp.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

”Det är tufft”

Tack och lov gick det bra, och Emma Hellström fick behålla äggstocken. Efter operationen fick hon beskedet att hon hade endometrios. I intevjun beskriver hon en lättnad att äntligen få svar på vad som varit fel, och att det inte bara var inbillning från hennes sida.

Nu har Emma Hellström lärt sig leva med sjukdomen, och det har egentligen inte varit något hinder för henne när det kommer till att vara med i realityprogram och liknande.

– Det har känts skönt också att göra programmen och kunna nå ut till folk om det här. Också att se att man kan göra saker, åka iväg och spela in roliga grejer och kunna ha ett liv även om man har endometrios. Men det är tufft, säger hon.

Intervjun kommer från Always Confident, en serie om självförtroende för unga tjejer av Always och Baaam, som sänds varje torsdag på Youtube.

FOTO: Mickan Palmqvist, Robin Lorentz-Allard

Läs också: Emma Hellströms återförening med Smail Alihodzic i Studio paradise

Läs också: Emma Hellströms oväntade besked om Paradise hotel: ”Klar”

FRÅN FÖRSTASIDAN